VIDEOLUGU ⟩ Tõrvas sünnib liivast Mulgi näkk

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Vallavanem Maido Ruusmann (vasakul) ja kultuurikorraldaja Indrek Leht on Tõrvasse plaaninud liivaskulptuuri juba mitu aastat püstitada.
Vallavanem Maido Ruusmann (vasakul) ja kultuurikorraldaja Indrek Leht on Tõrvasse plaaninud liivaskulptuuri juba mitu aastat püstitada. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva kesklinna kuhjatud sajast kuupmeetrist Holdre karjääri liivast voolib Läti kunstnik Agnese Rudzite-Kirilova laupäeva õhtuks valmis ainulaadse liivaskulptuuri «Mulgi näkk», mis jääb kuurortlinnas liikujate pilku püüdma suve lõpuni.

«Kuna Tõrvas on meil neli järve ja Õhne jõgi, siis mis sobiks ühte suvituslinna paremini kui liivaskulptuurid,» lausus Tõrva vallavanem Maido Ruusmann. «Idee teha Tõrva kui ajaloolisse suvituslinna liivaskulptuure on meil tegelikult olnud juba aastaid. Kuna meil jäi kevadeks ja suveks plaanitud üritusi eriolukorra tõttu ära, sai paljuküpsenud idee uuesti laua peale võetud.»

Kuna kesklinnas oli üle-eelmisel talvel lumest Tikumehe kuju juba tehtud, siis näis üsna selge, et liivast peab suvel sündima midagi naiselikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles