Vallajuhid kehastusid ajaloolisteks tegelasteks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Etenduse «Valga loomine» kirjutas muusikale lavastava MTÜ Kungla eestvedaja Siiri Põldsaar. Vasakult: Alberto Bolognetti (Madis Gross), Antonia Possevino (Urmas Möldre), Liivimaa kroonik (Karl Kirt), Stefan Batory (Alar Nääme), teadjanaine (Ester Karuse), Johan von Üksküll (Toomas Peterson).
Etenduse «Valga loomine» kirjutas muusikale lavastava MTÜ Kungla eestvedaja Siiri Põldsaar. Vasakult: Alberto Bolognetti (Madis Gross), Antonia Possevino (Urmas Möldre), Liivimaa kroonik (Karl Kirt), Stefan Batory (Alar Nääme), teadjanaine (Ester Karuse), Johan von Üksküll (Toomas Peterson). Foto: Kuvatõmmis

Valga sünnipäevanädala puhul avaldas vald video, kus vallajuhid tõid vaatajateni Valga loomise loo.

Valga linna kujunemise loos löövad kaasa nii vallavanem Ester Karuse, kes kehastab teadjanaist, kui ka volikogu esimees Alar Nääme, kes etendab Valgale linnaõigused andnud Stefan Batoryt. Samuti astuvad ajaloolistes rollides üles asevallavanemad Toomas Peterson, Mati Kikkas ja Karl Kirt, vallavalitsuse liige Madis Gross ning ehitus- ja planeerimisteenistuse juht Urmas Möldre. Väljastpoolt vallavalitsust lõi teadustajana kaasa Kristo Põldsaar.

Karl Kirt sõnas, et MTÜ Kungla eestvedaja Siiri Põldsaare kirjutatud ja lavastatud näidend pidi algselt etenduma suurelt raekoja ees, kuna iga viie aasta tagant Valga loomise lugu seal publiku ette tuuakse. Tänavu aga ei saanud seda koroonaviiruse tõttu teha.

«Vallajuhtide nõusse saamise ei olnud keeruline. Nad on osalenud ka lavastuses raekoja ees ja oleksid osalenud ka tänavu,» lausus Kirt.

Filmimise eest hoolitses Margo Metsoja. Filmimine võttis Kirdi sõnul aega umbes neli ning monteerimine umbes kaheksa tundi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles