Eriolukord kasvatas loodusevalvurite töömahtu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Keskkonnainspektsiooni Põlva büroo juht Toomas Rebane nendib, et paraku rikuvad ka kutselised kalurid kasu saamise eesmärgil kalapüügile kehtestatud nõudeid.
Keskkonnainspektsiooni Põlva büroo juht Toomas Rebane nendib, et paraku rikuvad ka kutselised kalurid kasu saamise eesmärgil kalapüügile kehtestatud nõudeid. Foto: Keskkonnainspektsioon

Paljudel inimestel tekkis koroonakriisi puhkedes ootamatult palju vaba aega. Paraku kasutas mõnigi inimene seda kurjasti, visates näiteks võrgu või spinningu vette keelatud ajal ja vales kohas. Samuti laekus keskkonnainspektsiooni Põlvamaa büroo juhi Toomase Rebase sõnul eriolukorra ajal tavalisest enam teateid jäätmetest metsas, üle mitme aasta tuli teateid ka salaküttimisest.

Tihti kuuleme Põlvamaa keskkonnainspektorite tegemistest Lämmijärvel. Kui suur osa kohalike inspektorite töömahust on seotud selle veekoguga?

Põlvamaa büroos on kolm kalakaitsega tegelevat inspektorit, kelle katta jääb Peip­si järve lõunaosa, Pihkva järve ja Värska lahe vaheline ala. Põlvamaa on aga rikkalik ka siseveekogude poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles