Kultuurimaja juht pääses väljavalitud seltskonda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht omab kultuurikorraldaja seitsmenda taseme kutset.
Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht omab kultuurikorraldaja seitsmenda taseme kutset. Foto: Erakogu

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht on nüüdsest üks neljast inimesest Eestis, kes omab kultuurikorraldaja seitsmenda taseme kutset.

Juht sai reedel teavituse, et Eesti rahvamajade ühingu kutsekomisjoni otsusega kinnitati 12. ja 13. mail toimunud kultuurikorraldaja kutse andmise tulemused, mille alusel sai ta kultuurikorraldaja seitsmenda taseme kutse.

«Tegemist on kultuurikorraldaja kõige kõrgema kvalifikatsiooniga ja seda on väljastatud Eestis eelnevalt ainult kolmele inimesele, nüüdsest olen mina neljas,» lausus Juht.

Juhi sõnul näitab tase eelkõige tema kompetentsi. «Enese proovile panekut kahtlemata samamoodi. Eks ta näitab tegija silmaringi ja viitab oskustele ja teadmistele. See on tore, kui inimene on kvalifitseeritud ja püüab ennast oma erialal arendada nii palju kui võimalik.»

Juht selgitas, et võimalus taotleda taset on kultuurijuhtide täiendkoolituste läbinutel. «Selleks on vaja esitada vastavalt kutsestandarditele portfoolio. Siis toimub selle kaitsmine esmalt komisjoni ees. Pärast seda teine komisjon vaatab selle veel üle ja teeb oma otsuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles