Sangaste Valgete Teede Rattaralli võitis Alo Jakin

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sangaste Valgete Teede Rattaralli 2020 võitja Alo Jakin.
Sangaste Valgete Teede Rattaralli 2020 võitja Alo Jakin. Foto: Adam Illingworth

Täna toimunud Sangaste Valgete Teede Rattaralli võitis Alo Jakin (Peloton), kes võitis võidusõidu kolmandat korda.

Sel aastal seitsmendat korda toimunud Sangaste Valgete Teede Rattaralli on Eesti üks ainulaadsemaid rattavõistlusi, mis liigitub küll maanteerattasõidu alla, aga rada vürtsitavad asfaldilõikude vahele pikitud kruusateede lõigud. Sõitu võib pidada kuulsa Pariis-Roubaix võidusõidu eestimaiseks versiooniks, kus Põhja-Prantsusmaa munakiviteid asendavad Lõuna-Eestile omased valged kruusateed.

29 soojakraadi käes Sangaste lossi eest alguse saanud võistlus toimus esmakordselt koroonakriisi piirangute tõttu tavapärase programmi asemel kolmes osas. Võistluse distantsid olid sel aastal 79,5 km, 65 km ja 23,4 km. 79 km distants oli kuue kruusalõiguga ja kulges marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Karula-Lüllemäe-Haabsaare-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Vastsemõisa-Lossiküla. Lubatud oli kasutada vaid maantee- või cyclo-crossi jalgrattaid.

Eliitklassile mõeldud põhisõidust võtsid osa pea kõik meie profiratturid: Tanel Kangert (Team EF Education First), Rein Taaramäe (Direct Energie), Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation), Aksel Nõmmela (Wallonie-Bruxelles), Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation). Puudus vaid eelmise aasta võitja, hetkel Austrias oma tiimiga laagris olev Martin Laas (BORA-hansgrohe).

Eliitklassi võitja Alo Jakini sõiduaeg oli 1:45:17 ja keskmine kiirus 45,3 km/h. Teise koha sai Karl Patrick Lauk (Team Pro Immo Nicolas Roux) ja kolmandaks sõitis ennast Aksel Nõmmela (Bingoal - Wallonie Bruxelles)

«Tänane sõit oli väga raske, eelkõige kuuma ilma tõttu. Samuti oli rajal väga kõva koosseis. Sõidu alguses toimus tihe ründamine, aga siis hakkasid kõvemad vennad kahe kaupa minema ja otsustasin nendega liituda,» ütles Alo Jakin. «Sealt edasi leidsime ühise rütmi ja hakkasime koos tööd tegema, keegi ei hakanud mingeid mänge mängima. Sõidu lõpp oli lihtsalt sõda ehk kes keda ja toimus üksteise alla literdamine. Kangert võttis julguse kokku ja läks esimesena kurvi, aga ta ilmselgelt ei tajunud selle ohtlikkust ja võttis väga suure riski. Minul tuli kurvi nähes kohe Kangerti Itaalia kukkumine meelde ja ma ei tahtnud sellist riski võtta. Täna oli hea päev, ilmselt vedas mul ka seetõttu, et ma ei võtnud suurt riski ja sõitsin kogemuse pealt.»

Matka- ja noortesõidu võitis Ragnar Tarmu, teine oli Kaarel Vent ja kolmas Jaanus Prükkel (Kalevi Jalgrattakool).

Keskmise distantsi võitjad: esimene Markku Ainaslu (Proshop Team), teine Viljar Kuljus (Rein Taaramäe Rattaklubi), kolmas Rainer Sildvee (Kinema).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles