Sünnitajate arv Võrus pöördus kasvule

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tänavu veebruaris avati Lõuna-Eesti haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakonna vastrenoveeritud ruumid. «Naba­nöö­ri» lõikasid läbi Lõuna-Eesti haigla õendusjuht Angela Siidra (vasakult), haiglajuht Arvi Vask ning sünnitus- ja günekoloogiaosakonna juhataja Merit Liivak.
Tänavu veebruaris avati Lõuna-Eesti haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakonna vastrenoveeritud ruumid. «Naba­nöö­ri» lõikasid läbi Lõuna-Eesti haigla õendusjuht Angela Siidra (vasakult), haiglajuht Arvi Vask ning sünnitus- ja günekoloogiaosakonna juhataja Merit Liivak. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Võru külje all asuv Lõuna-Eesti haigla võtab tänavu tõenäoliselt vastu kolmandiku võrra rohkem sünnitusi kui varem. Kui sünnituste arv oli seni aastaid 300 ringis, siis selle aasta esimese kvartali tulemuste järgi prognoosib haigla selleks arvuks 450. Kasv on tingitud Valga ja Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemisest – sealsed sünnitajad lähevad nüüd Võrru või Tartusse.

Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask kinnitas, et sündide arv on haiglas kolmandiku võrra suurem võrreldes ajaga, mil Valga ja Põlva sünnitusosakonnad olid veel avatud – kasv on tulnud nende arvelt.

Lepitakse olukorraga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles