Galerii: Lootos püsis valitseva meistri tempos ühe poolaja

Madis Perli
, suvereporter
Copy

Põlva Lootose naiskond suutis valitseva Eesti meistri Tallinna FC Floraga sammu pidada vaid ühe poolaja. Teisel poolajal löödi allegrode võrku kuus vastuseta väravat.

Põlva Lootospargis toimunud mängus oli kindel favoriit Tallinna FC Flora, kes alustas kohe tugeva survega, kuid Lootos eesotsas meistriliiga debüüdi teinud 15-aastase väravavahi Birgit Rammoga suutsid külalisvõistkonna kuival hoida.

Kuigi ka Lootos püüdis kontrarünnakutest vastu nõelata, siis vastase värava all väga ohtlikke olukordi luua ei õnnestunud. Nii lõppes esimene poolaeg seisul 0-0.

Teisel poolajal püsis viigiseis seitse minutit kui 52. minutil suutis Flora naiskond 1-0 juhtima minna. See andis külalisvõistkonnale palju enesekindlust ja seitseteist minutit hiljem leidsid allegrod ennast juba 5-0 kaotusseisust.

Mõned poolvõimalused tekkisid ka kodunaiskonnal, kuid Flora kaitse oli omal kohal. Kohtumise eelviimasel minutil suurenes Lootose kaotusseis veelgi ning kui viimasel minutil raksus Lootose väraval nii post kui latt, siis rohkem väravaid ei löödud ja 6-0 võiduga sõitis pealinna tagasi Flora.

Tallinna Flora jätkab viie vooru järel täiseduga ja juhib liigat. Põlva langes kaotusega viiendaks. Nüüd läheb naiste meistriliiga kolmeks nädalaks pausile, peale mida kohtub Lootos 18. juulil võõrsil liiga punase laterna Nõmme Kaljuga.

Lootose peatreener: Tugevam võttis oma

Põlva Lootose naiskonna peatreener Kaido-Meinhard Kukli
Põlva Lootose naiskonna peatreener Kaido-Meinhard Kukli Foto: Madis Perli / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva Lootose peatreener Kaido-Meinhard Kukli jäi võistkonna esitusega rahule: «Eks siin kuumus ja oskused tegid teisel poolajal oma osa, aga esimene poolaeg Flora vastu 0-0 hoida on minu jaoks on väga hea.»

Kukli sõnul tuleks kiirema ja tugevama vastase vastu ka ise tempokamalt mängida, et matšis sees püsida. Sama moodi oli koduvõistkonnal probleeme kiirrünnakute lahendamisega. Kuigi mõned poolvõimalused tekkisid, siis ohtlikke olukordi luua ei suudetud.

«Lõpuks tugevam surus jõuga ära, see oleks võinud vabalt ka esimesel poolajal juhtuda,» tõdes Kukli ja lisas: «Kui Eesti valitsev meister tuleb Põlvasse mängima ja esimene poolaeg on 0-0, siis on ju loomulik, et teisel poolajal peab midagi muutma ja suruma. Meie jaoks tuli see värav võib-olla natuke liiga vara, aga ma olen tüdrukutega rahul, et ei ole hullu midagi,» rääkis Kukli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles