Mart Sanderi draamasarja hakatakse Valga ümbruses filmima

LEPM
Copy
Mart Sander tutvus Valga militaarteemapargiga.
Mart Sander tutvus Valga militaarteemapargiga. Foto: Valga vallavalitsus

Eile saabus Valga linna filmitegijana külastama Mart Sander, tuntud eesti muusik, lavastaja ja saatejuht, kes soovis tutvuda sobivate võttepaikade ja militaarsete objektidega oma ajalooline draamasarja “Litsid” järgmiste seeriate jaoks, kirjutab Valga vald oma Facebooki-lehel.

Mart Sanderi meeskonna võttis vastu SA Isamaalise Kasvatuse püsiekspositsiooni juhataja major Meelis Kivi, kes tutvustas militaarteemapargi muuseumi väljapanekut, samuti käidi vaatamas Valga vallas Sooru küla külje all asuvat lahingupaika. Asevallavanem Karl Kirt lubas võttegrupile vallavalitsuse abi, kasvõi vabatahtlike leidmisel fimivõteteks.

Praeguste kavade järgi algavad võtted 20. juulil, enamasti linnast väljas, kuna taastada tuleb 1941. aasta kogu interjöör ja olustik. Võimalik, et võtted jätkuvad ka augustis toimuva rahvusvahelise militaarfestivali ajal.

Suure tõenäosusega vajab Sanderi filmigrupp massistseenidesse ja võib-olla ka väiksematesse rollidesse kohalike inimeste panust. Sellisest põnevast võimalusest – oma osalusega valda tuntumaks teha – võiks kindlasti kinni haarata, soovitas vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles