Noorkotkaste aastavõistlus Mini-Erna stardib juba 24. korda

LEPM
Copy
2019. aasta Mini-Erna start.
2019. aasta Mini-Erna start. Foto: Kristjan Prii

Homme, 3. juulil stardib Ida-Virumaal järjekorras 24. noorkotkaste võistlusmatk Mini-Erna 2020. Tegu on noorkotkaste aasta oodatuima võistlusega, kus pannakse proovile nii osalejate füüsiline kui ka vaimne võimekus.

Käesoleval aastal viib võistlus noorkotkad ja noortejuhid seiklema Ida-Virumaa vaheldusrikkale maastikule Lüganuse ja Toila valla territooriumitele. Võistlusmatkast võtavad osa noorkotkaste 4-liikmelised võistkonnad igast maakonnast ja kodutütarde võistkond Jõgevamaalt. Kokku läheb rajale 18 võistkonda, sealhulgas esmakordselt 0-võistkonnana rajale minev Naiskodukaitse Alutaguse ringkonna võistkond. Trassi ajaline kestus on 36 tundi ning kogupikkus ligi 40 kilomeetrit. Meeskonnad läbivad kontrollpunkte vastavalt individuaalsetele ajakavadele ning täidavad punktides etteantavaid ülesandeid.

Noorte Kotkaste peavanema ja Mini-Erna peavastutava Silver Tamme sõnul annab võistlus noorkotkastele suurepärase võimaluse kontrollida füüsilist ja vaimset suutlikkust tegutseda pingeolukorras ühtse meeskonnana. „Edu tagab võistkonna ühtne tegutsemine rajal ja kontrollpunktides ning rahuliku, samas reipa meele säilitamine,“ sõnab Tamm.

Võistluse korraldaja ja läbiviija on Noorte Kotkaste Alutaguse malev ja Noorte Kotkaste esindus, koostöös Kaitseliidu Alutaguse maleva, Naiskodukaitse Alutaguse ringkonna ja koostööpartneritega.

Noorte Kotkaste organisatsioon loodi 27. mail 1930 aastal ning on täna Eesti suurim noormehi ühendav noorteorganisatsioon, mis vabatahtlikkust väärtustades pakub noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles