Juubilar Nool on siiani võimsas vormis

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Erki Nool on enda sõnul endiselt emotsionaalne, kuid varasemast vaoshoitum.
Erki Nool on enda sõnul endiselt emotsionaalne, kuid varasemast vaoshoitum. Foto: Mihkel Maripuu

Võrust pärit Sydney olümpiavõitja Erki Noole 50. sünnipäev 25. juunil möödus sportlikult. Ta alustas Otepää suvekodus hommikut 50 kilomeetri pikkuse rattasõiduga ning tegi seejärel 50 kilogrammiga 50 kordust rinnalt surumist.

«Olen siin mõelnud, et varsti kukub Sydney olümpiamängude tähtpäev (28. september – toim). Võib-olla teen siis 20-kilogrammise kangiga 1000 kordust rinnalt surumist. Selleks on vaja nii jõudu kui ka vastupidavust. Olen sporti teinud suhteliselt tormiliselt ja hasardiga on kaasnenud ka vigastusi, seetõttu ma päris maksimumraskust peale ei paneks,» rääkis ta.

Praegu on Nool tühja kangiga rekordiks kirja saanud 666 järjestikust kordust. Ta oletab, et 1000 korduse jaoks kuluks tal umbes 18 minutit. «Kiiremini vist pole võimalik,» sõnas ta pärast mõttepausi. Ning kui kedagi huvitab, kui palju 50-aastane olümpiasangar maksimaalselt rinnalt suruda jõuab, siis vastus on 145 kilogrammi.

Tema iseloomu pole aastad aga muutnud. Ta on endiselt kirglik kaasamõtleja, kuid hoiab varasemast rohkem keelt hammaste taga. «Olen ikka emotsionaalne, aga nüüd suudan oma suu kinni hoida. Ma ei ütle kohe seda, mida mõtlen,» rääkis olümpiavõitja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles