Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik on kraadi võrra kangem

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ajakirjanik Siim Saavik pälvis magistrikraadi.
Ajakirjanik Siim Saavik pälvis magistrikraadi. Foto: Erakogu

Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Siim Saavik sai hiljuti Tartu Ülikoolist magistrikraadi ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal.

Siim läbis magistriõppe samal ajal täiskohaga ajalehes töötades. Tema sõnul oli magistrantuuri läbimine raske nagu Jeesuse retk Kolgata mäele. «Töö kõrvalt oli raske leida motivatsiooni, et õhtuti veel õppida. Samas oli mul kogu aeg silme ees selge siht, et magistrantuur tuleb kahe aastaga ehk nominaalajaga ära lõpetada, mis ka õnnestus. Nägin aga samas mitmeid kursakaaslasi, kes pinge all vastu ei pidanud.»

Ta lisas, et läks magistriõppesse enda erialaste oskuste täiendamise eesmärgiga. «Õpingud aitasid mul näha laiemat pilti ja mõista, kuidas ajakirjanduse ja kommunikatsiooni valdkond toimib. Lisaks sellele andisid õpingud juurde väärt teoreetilisi ja praktilisi teadmisi minu tööle Lõuna-Eesti Postimehes.»

Siimu lõputöö pealkiri oli «Poliitilise sündmuse erinevad käsitlused väljaannetes Uued Uudised, Objektiiv ja Postimees». Töö eesmärk oli näidata, mille poolest erineb alternatiivmeediakanalite sündmusekäsitlus üldauditooriumile suunatud kanali käsitlusest.

«Suurt tänu tuleb avaldada ka tööandjale ja tervele Lõuna-Eesti Postimehe kollektiivile ning eriti peatoimetajale, kes võimaldasid mul tööajast koolis käia,» ütles värske magistrikraadiga ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles