Valga- ja võrumaalased riisusid piirilinnas koore

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Meeste teatejooksu parimad: võitis Valgamaa, teisel ja kolmandal kohal olid Võrumaa võistkonnad. FOTO: Rein Leppik
Meeste teatejooksu parimad: võitis Valgamaa, teisel ja kolmandal kohal olid Võrumaa võistkonnad. FOTO: Rein Leppik Foto: Rein Leppik

Valgas peetud Eestimaa Spordiliidu Jõud meistrivõistlustele kergejõustikus kogunes osavõtjaid 13 maakonnast. Võit jäeti kodukamarale.

Kõrvale jäid sedapuhku Põlva- ja Pärnumaa sportlased. «Kaudselt mõjutas neidki võistlusi koroonapuhang,» tõdes Valgamaa Spordiliidu juht Rein Leppik. «Eelnenud kuudel jäi selle tõttu hulk spordisündmusi ära. Nüüd pani kergejõustikuliit varem ära jäänud Tallinna meistrivõistlused kalendrisse vahele ja seetõttu ei saanud kõik Valka tulla. Ka olid samal ajal Pärnu maakonna meistrivõistlused, mistõttu sealt jäid sportlased tulemata. Eks see ole paratamatu, et nüüd on kõik üritused võistluskalendris hunnikus koos.»

Iga esikoht andis võistkondlikus arvestuses 25 punkti, teine koht 23 ja kolmas 20. Järgmistele kohtadele platseerunud teenisid juba vähem punkte. Erandiks olid teatejooksud, kus kohapunktidel oli lausa kahekordne kaal. Nii tõi näiteks esikoha võitnud võistkond kodumaakonnale lausa 50 punkti.

Juba enne kui punktid kokku löödud said, oli selge, et teistest märgatavalt edukamad olid üpris ebameeldivates ilmaoludes peetud jõuproovil Valga- ja Võrumaa kergejõustiklased. Valgamaa sportlased kogusid lõpuks 850 punkti, Võrumaa omad 799, kolmandaks tulnud Ida-Virumaa esindajad said juba oluliselt vähem: 411 punkti.

Valgamaa kergejõustiklased võitsid 31 esikohta, lisaks saadi esikoht nii naiste kui meeste 4 x 100m teatejooksus. «Eks oma roll oli sellelgi, et paralleelselt toimusid nii maakonna suvemängude kergejõustikuvõistlus kui ka U16 ning U18 vanuseklassi meistrivõistlused,» tõdes Leppik. «Nii palju esindajaid pole meie maakonnast nendelt võistlustel varem kunagi olnud. Võib öelda, et võtsime maksimumi.»

Loogiliseks pidas Valgamaa spordijuht ka Võrumaa teist kohta. «Nemadki olid kohal suure esindusega. Kas või teatejooksudes olid võrumaalased väljas mitme võistkonnaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles