Tippmängija väga tihti kodukanti ei satu

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Võrust pärit võrkpallur Robert Täht saab Eesti koondisega treenida kaks nädalat ja sõidab siis Poola uue koduklubi juurde.
Võrust pärit võrkpallur Robert Täht saab Eesti koondisega treenida kaks nädalat ja sõidab siis Poola uue koduklubi juurde. Foto: Madis Perli

Võrus sirgunud Eesti võrkpallikoondise raudvara nurgaründaja Robert Täht (26) on mänginud mitme maailma tippklubi ridades ja viimasel neljal hooajal kuulutatud Eesti aasta parimaks meesvõrkpalluriks. Nüüd on ta löönud käed seitsmekordse Poola meistri Asseco Resovia Rzeszówiga.

Täht alustas mängijakarjääri 2010. aastal Valio Võru võrkpalliklubis, kust suundus 2012. aastal kolmeks hooajaks Bigbank Tartu ridadesse. Seal krooniti ta 2014. aastal Eesti meistriks ning 2015. aastal ka Balti liiga võitjaks. Seejuures teenis ta välja tiitli MVP ehk most valuable player (tõlkes: kõige väärtuslikum mängija).

2015. aastal sõlmis Täht oma esimese välislepingu Poola kõrgliigaklubiga Cuprum Lubin, mille peatreener oli toonane Eesti koondise rumeenlasest juhendaja Gheorghe Cretu. Pärast kolme aastat Poolas suundus Täht 2018. aastal üheks hooajaks Türki Izmiri Arkase klubisse, mis jõudis kohalikus liigas hõbedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles