Põlva paisjärvele tuleb veelauakeskus

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva abivallavanema Martti Rõigase sõnutsi tuleb veelauakeskus saare ja rannaala vahele.
 Mati Määrits
Põlva abivallavanema Martti Rõigase sõnutsi tuleb veelauakeskus saare ja rannaala vahele. Mati Määrits Foto: Mati Määrits

Kui Põltsamaa vallal kulus juuni lõpus avatud Kamari vabaajakeskuse ideest teostuseni vähemalt 15 aastat, siis põlvalased loodavad oma veelauakeskuse kohalikul paisjärvel valmis saada kahe aastaga.

Põlva abivallavanema Martti Rõigase sõnutsi võis Eestis enne Kamari keskuse valmimist veelaual osavust proovida üksnes kahe masti vahel kulgevatel radadel. «Kamaris on kõik igati uhke: seal on nii tavaline kui ka ring­rada, administratiivhoone kohvikuga, kummilinn ja palju muud. Põlvas räägime üksnes ringsüsteemis rajast.»

Detailplaneeringu koostamisele sedapuhku aega ei kulu, sest raja paigaldamise võimalusega on 2014. aastal kinnitatud järveäärse ala detailplaneeringus juba arvestatud. Kus rada täpselt paiknema hakkab, selgub projekteerimise käigus – igal juhul algab ja lõpeb see rannas. Ümber järvesaare teekond ei vii, ring tehakse ranna läheduses. Ühe variandi kohaselt jääb järves asuv purskkaev raja sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles