Metsa eksinud päästis politseisõiduki sireen

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Politsei

Eile, 8. juuli päeval sai politsei teate, et Kanepi vallas on kaks keskealist meest metsa eksinud. Nad kirjeldasid, et on mitu tundi tagasiteed otsinud, kuid tulutult.

Meestel oli tervisega kõik korras, kuid muret tegi tõik, et omal käel väljapääsu polnud leitud ning telefoniaku oli peaaegu tühi.

Patrull suundus meeste antud teejuhatuse järgi piirkonda ning püüdis politseiauto sireeniga abivajajatele teed juhatada. See tõi ka tulemuse, kui pooltunni möödudes said mehed metsast välja ja tagasi koju.

Põlvamaa piirkonnapolitseinik Janno Sild sõnas, et politsei kasutab eksinute abistamisel erinevaid meetodeid. «Hinnates otsinguala ning abivajaja seisundit, kasutatakse vastavalt olukorrale jäljekoeri, ka kopterit või ahelikus liikuvaid politseinikke. Pimedal ajal saame kasutada valgusrakette või ka näiteks öövaatlusseadmeid.»

Ta tõdes, et antud juhul lahenes olukord kiirelt ja suuremaid politseiressursse kaasamata. Piisas üksnes huilgavast sireenist, et metsa eksinud mehi aidata.

Politsei soovitab metsa minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefoni, sest hätta sattudes on see ainus abiline oma olukorrast teada andmisel, aga ka vajadusel positsioneerimise teel abivajaja asukoha selgitamisel.

«Kui metsa eksib eakam inimene, kel jaksu vähem, ei tasuks tundide viisi meeleheitlikult väljapääsu otsida, vaid leida lagedam koht, helistada 112 ning abi oodata,» rõhutas Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles