Skulptor: Lõbus Ott on peremees, kes ootab külalisi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää mõmmimonumendi autor Bruno Kadak ütles, et vallamaja poole seljaga olev ja Tehvandi suunas vaatav karuott on peremees, kes võtab väljakul külalisi vastu.
Otepää mõmmimonumendi autor Bruno Kadak ütles, et vallamaja poole seljaga olev ja Tehvandi suunas vaatav karuott on peremees, kes võtab väljakul külalisi vastu. Foto: Arvo Meeks

Otepää keskväljakule püsti pandud pronksist metsaott on tekitanud nii kohalikes kui külalistes küsimusi. Miks on karupurskkaev seljaga vallamaja poole, miks vaatab mesikäpp Tehvandi suunas ning miks hoiab käes just vihmavarju?

Kellelt muult selle kohta küsida kui autorilt, kujur Bruno Kadakult.

«Minu töö on valmis. Eks ühel hetkel tuleb pidulik avamine ka,» sõnas ta, kui mõmmimonumendi ees pingil istume. «Hea tunne on, et valmis sai. Päris pikalt sai tehtud ja mõeldud.»

Kadaku skulptuur «Lõbus Ott» kujutab istuvat mõmmikut, kes hoiab käppade vahel vihmavarju. Oti kõrgus on koos vihmavarjuga 2,5 meetrit. Mesikäpp on kuldpruuni tooni pronksist, vihmavari roostevabast terasest. Purskkaevu alusel on valgustus. Purskkaevu äärekivid on graniidist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles