Celminš vahetas Sloveenia Põlva vastu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Käsipallur Andris Celminši karjäär jätkub Põlva Servitis.
Käsipallur Andris Celminši karjäär jätkub Põlva Servitis. Foto: Erakogu

Aastal 2015 liitus Valgast pärit ja Audentese spordigümnaasiumi lõpetanud käsipallur Andris Celminš Sloveenia tippklubiga Gorenje Velenje. Nüüd soovib ta end taas kodumaal sisse seada ja liitus Põlva Servitiga.

Velenjega oli küll järgmiseks hooajaks leping olemas, kuid klubi polnud võimeline palka maksma. Uusi kosilasi Valga käsipalli viimase aja säravaim kasvandik piiri tagant ei otsinud. «Vaatan, mis elu toob, aga praegu sooviksin eeskätt Eestis hariduse omandada ja ehk ka ettevõtluses kätt proovida,» ütles ta.

Peamise kodumaale naasmise põhjusena tõi Celminš välja rusuva rutiini: elu tiirles vaid treeningute, võistlusmängude ja kodu vahel. Kuigi Sloveeniast jäävad mehele positiivsed mälestused, hindab ta kõrgemalt lähedastega veedetud aega ja kodukanti Lõuna-Eestis.

Mees polnud veel õieti Eestisse jõudnudki, kui treener Rein Suvi uuris tulevikuplaanide ja järgmise hooaja kohta. «Vastasin, et võime rääkida ja kuivõrd Serviti pakkumine oli kõige sobilikum ja konkreetsem, otsustasin tiimiga liituda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles