VIDEOLUGU ⟩ Kuulsa väejuhi värskendatud mausoleum ootab taasavastamist

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Mausoleumi juhataja Estike Uibopuu teeb külastajatele põhjaliku ekskursi ajalukku.
Mausoleumi juhataja Estike Uibopuu teeb külastajatele põhjaliku ekskursi ajalukku. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ainus mausoleum, Napoleoni alistajana tuntud väejuhi Barclay de Tolly viimne puhkepaik Tõrva lähistel Jõgeveste külas, on pärast kevad-suviseid värskendustöid taas avatud, aidates külastajal lahti mõtestada Eesti kohta Euroopa ajaloos.

«Tegemist oli Eesti sõjaajaloo kõige väljapaistvama isikuga. Kui mõelda, et ta juhtis nii Tsaari-Venemaa, Preisi kui Austria ehk kolme suurriigi vägesid ja alistas ajaloo ühe kesksema isiku, Napoleoni, ei ole Eesti ajaloos teist sellist isikut,» rääkis MTÜ Barclay de Tolly sõprade klubi juhatuse liige, ettevõtja Siim Kabrits.

Mausoleumi krüptis on kahes sarkofaagis viimse puhkepaiga leidnud Michael Andreas Barclay de Tolly (vasakpoolses) ja abikaasa Helene Barclay de Tolly.
Mausoleumi krüptis on kahes sarkofaagis viimse puhkepaiga leidnud Michael Andreas Barclay de Tolly (vasakpoolses) ja abikaasa Helene Barclay de Tolly. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles