Tõrva vald nomineeriti keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse tiitlile

LEPM
Copy
Tõrva linn.
Tõrva linn. Foto: Marianne Sokk / Tõrva vallavalitsus

Tõrva vald osaleb Keskkonnaministeeriumi korraldataval konkursil „Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus," mille eesmärgiks on selgitada välja kohalikud omavalitsused, kes on oma tegevusega panustanud negatiivse keskkonnamõju vähendamisse, väärtustanud looduslähedast elukeskkonda ning suurendanud elanike keskkonnateadlikkust.

Hiljuti korraldatud Tõrva valla elanike rahulolu-uuringust selgus, et valla elanikud hindavad kõige kõrgemalt just looduskaunist elukeskkonda, mille säilitamine on vallavalitsuse prioriteet. Suurt tähelepanu pööratakse ka ajalooliste mõisaparkide säilitamisele ning terviseradade hooldamisega tegeletakse regulaarselt, et tagada mitmekülgsed sportimise ja vaba aja veetmise võimalused.

Konkursile esitatud Tõrva valla tutvustuses tuuakse välja lisaks ka iga-aastased harivad kultuuri- ja loodusüritused, mille kaudu suurendatakse inimeste keskkonnateadlikkust.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et valla elanikud on mitmekesise looduse üle väga uhked. „Lisaks maalilistele vaadetele ja rohketele veekogudele on Tõrva vallas ka mitmed põnevad vaatamisväärsused – Koorküla ja Helme koopad, Rubina soo ning ajaloolised mõisapargid," kommenteeris Ruusmann ja lisas, et vallavalitsus arvestab oma tegevuses alati mõju loodusele ja keskkonnale. „Kindlasti võtame edaspidi fookusesse taastuvenergia kasutamise suurendamise ja keskkonnasäästlike eluviiside propageerimise."

Keskkonnakonkurssi korraldatakse esmakordselt ning  kokku kandideeris konkursile 12 kohalikku omavalitsust. Konkursi võitja selgub sügisel hindamiskomisjoni otsusega ning aasta keskkonnasõbralikum kohalik omavalitsus saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel investeerida kuni 50 000 eurot keskkonnategevustesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles