Meistrivõistlused said vägeva alguse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina mees Andero Lusbo saavutas kahe sõidu kokkuvõttes teise koha.
Räpina mees Andero Lusbo saavutas kahe sõidu kokkuvõttes teise koha. Foto: Elmo Riig

Karksi-Nuia krossirajal startisid Castrol Eesti motokrossi meistrivõistlused

MX1 klassis olid kohal kõik Eesti parimad ning kiired Läti ja Soome sõitjad. Avasõidu stardi võitis veel mõni aasta tagasi MM-karussellis tiirelnud Matiss Karro, keda asusid jälitama võrumaalane Tanel Leok (Sõmerpalu MK) ja Harri Kullas. Kuna põlvelõikusest toibuv Leok ei saanud pikalt treenida, ei olnud ta veel parimas vormis, kuid suutis siiski mõne ringi konkurente selja taga hoida. Siis kadus aga Karro teistelt eest ja võttis kindla võidu.

Leokist möödusid seejärel Kullas ja Karel Kutsar (Sõmerpalu MK), kes sõidu keskel ise teiseks tõusis. Hiljem sai ka Erki Kahro Kullasest mööda ja lõpetas kolmandana. Leok finišeerus kümnendana ja loobus teises sõidus osalemast.

Teist sõitu asus taas juhtima Karro, kes aga eksis ühel rajalõigul ning langes esikohaheitlusest kaugele. Lätlane Karlis Sabulis ja Kutsar kukkusid samuti ning seejärel kerkis liidriks avasõidu kuues mees Andero Lusbo (Kagu MK), keda jälitas terve sõidu Kullas. Noormehe tsiklil andis aga tagumine amort järele juba sõidu alguses, mistõttu ta ei saanud maksimumhooga sõita ning Lusbo võttis kindla esikoha. Karro tegi ülejäänud sõidu korralikku tempot ning tõusis lõpuks kolmandaks.

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas esikoha Karro Lusbo ja Kullase ees.

Kahro ja Kutsar osalesid ka MX2 klassi sõitudes. Selle avasõidus heitlesid esikoha nimel Jörgen-Matthias Talviku ja Kutsar. Talviku suutis esimesena ruudulise lipu alt läbi kihutada. Kolmandaks tuli Kahro, kes edestas sekundiga eelmise aasta MX2 klassi Eesti meistrit Priit Rätsepat.

Teises sõidus kihutasid esikohale aga Talviku ja Kahro ning sõidu keskel möödus Kahro Talvikust ja hoidis sekundilist edu lõpuni. Kutsar ületas lõpujoone kolmandana, mis andis talle ka kokkvõttes Talviku ja Kahro järel kolmanda koha.

Gregor Kuusk võttis 65cc klassis kaks kindlat võitu ja tahab tänavu kindlasti klassi eelmise aasta meistritiitlit kaitsta. Kummaski sõidus järgnes talle Tanel Leoki poeg Travis (Sõmerpalu MK) ning kahe sõidu kokkuvõttes astus poodiumi madalaimale astmele Enriko Peilman.

Veteranide mõlemad sõidud ja etapi võitis Urmas Heliste (Kagu MK), järgnesid Aivo Rabbi ja Reemo Veski.

Eesti karikavõistluste arvestusse kuulunud MX hobi klassis võidutses aga Timmo Mõts (Sõmerpalu MK), teise koha sai Danel Dreving ja kolmanda Marken Sonn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles