Valga toidupanga maja tulevik tekitab küsimusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga asevallavanem Toomas Peterson andis vallavolikogu ees aru, milliseid tingimusi vallavalitsus Lembitu 2 hoone võõrandamisel plaanib.
Valga asevallavanem Toomas Peterson andis vallavolikogu ees aru, milliseid tingimusi vallavalitsus Lembitu 2 hoone võõrandamisel plaanib. Foto: Tiit Loim

Valgas on siiani selgusetu, milliseks kujuneb Lembitu 2 asuva toidupanga hoone saatus. Vallavalitsus plaanib hoone võõrandada, kuid mis tingimustel, on veel lahtine. Majast on huvitatud ka kohalik ärimees.

Endises koolihoones tegutseb kolm MTÜd. Vallavolikogu sotsiaaldemokraadist liikme Teresa Sale juhitud Valga abikeskus veab toidupanga, päevakeskuse ja töökeskuse tegevust. Samas majas tegutseb MTÜ Avitus, kus Sale on samuti juhatuse liige. Selle MTÜ fookuses on sõltuvus ja vaimne tervis. Samuti on maja Sale abikaasa juhitava motoklubi K&K kodu.

Teresa Sale sooviks hoone korda teha ja esitas vallale mullu hoonestusõiguse taotluse. See annaks võimaluse omada ehitist kinnistul, mis on kellegi teise omand. Peagi esitas maja ostusoovi aga Valga teine sotsiaalvaldkonna MTÜ Habitus, mille juhatuse liige on Marika Ein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles