Muinasjutumetsades valitseb uus kuninganna

Siim Saavik
, reporter
Copy
Pokumaa perenaine Tuuli Merimaa näitas, kuidas Edgar Valteri mõttemaailm töötas: puutükist sai raamatukaante vahel elusolend.
Pokumaa perenaine Tuuli Merimaa näitas, kuidas Edgar Valteri mõttemaailm töötas: puutükist sai raamatukaante vahel elusolend. Foto: Paul Poderat

Mõtteid on palju, aga need on kõik Edgar Valteri mõtted, räägib oma lähiaja tööplaanidele pilku heites Pokumaa uus juht Tuuli Merimaa. Tema vastutab nüüd selle eest, et Põlva- ja Võrumaa piiril asuv teemapark laieneks ning muutuks rahva seas veelgi populaarsemaks.

Alates juuni keskpaigast hoolitseb Merimaa selle eest, et Eesti ühe kuulsama kirjaniku, karikaturisti ja kunstniku mõtted füüsilisel kujul üle 60 hektari suurusele maalapile kantud saaks.

Kõik Pokumaa sihtasutusele kuuluvad ehitised on püsti saanud just Edgar Valteri joonistuste ja mõtete kohaselt ning mätastarnad muutunud justkui pokude – kunstniku fantaasiategelaste – kehastuseks. 2008. aastal valminud peamajagi sai just sellise välimuse, nagu Valter seda oma piltidel kujutas. Merimaa lisas, et ehitajad tegid selle lihtsalt ehituslikult võimalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles