Ukraina töölised saabuvad Eestisse erilennuga

BNS
Copy
Põllumajan­dus-kauban­duskoja juht Roomet Sõrmus on pikalt võidelnud selle nimel, et Ukraina hooajatöölised ka sel suvel Eestisse pääseksid.
Põllumajan­dus-kauban­duskoja juht Roomet Sõrmus on pikalt võidelnud selle nimel, et Ukraina hooajatöölised ka sel suvel Eestisse pääseksid. Foto: Eero Vabamägi

Eesti põllumajandus-kaubanduskoda korraldab lähiajal tellimuslennu Ukraina töötajate lennutamiseks Eestisse.

Koda korraldab Tallinna–Kiievi–Tallinna erilennu enne augusti algust, tõenäoliselt juba järgmisel nädalal, kirjutas koja esimees Roomet Sõrmus sotsiaalmeedias.

Ettevõtjad, kes on huvitatud Ukraina töötaja lennutamisest Eestisse, saavad 15. juulini täita vastava ankeedi. Eelistatud on lennule pääsemisel põllumajandustöötajad. Koja esimehe sõnul on lennu toimumiseks juba piisavalt palju huvilisi.

Pileti hind sõltub lennuki täituvusest, maksimaalselt on see 350 eurot. Kui Ukraina töötajal on lühiajaline töötamine registreeritud kuni 90 päeva, ei väljastata viisat ja Eestisse pääseb ainult otselennuga.

Koda korraldab lennu ka Tallinna–Kiievi suunal, oodatud on huvilised sõltumata tegevusalast.

Eesti valitsus lubab 6. juulist välistöötajaid Eestisse, kui tööandja on valmis töötajale korraldama COVID-19 viiruse testimise Eestisse saabumisel ja uuesti 14 päeva pärast. Samuti peab töötaja viibima 14 päeva karantiinis ja ei tohi sellel ajal töötada.

Nakatumiskordaja Ukrainas on üle 25 inimese 100 000 elaniku kohta, mistõttu ei ole lubatud avada liinilende Ukraina ja Eesti vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles