Kiireimaid aegu näitasid võrumaalased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Hellenurme suvejooksu start tõi kohale 119 osalejat.
Hellenurme suvejooksu start tõi kohale 119 osalejat. Foto: Rein Leppik/Valgamaa Spordiliit

Hellenurme paisjärve ümbruses teoks saanud 9. Hellenurme suvejooks jätkas tänavust Valgamaa jooksusarja.

Sedapuhku 119 spordisõpra kokku toonud võistlus on omapärane selle poolest, et kui enne paari aasta tagust haldusreformi kuulus Hellenurme kant Valgamaale, läbiti terve distants ühes maakonnas. Nüüd aga kulgeb rada nii Valgamaal Otepää kui ka Tartumaal Elva vallas. «Korra oli pärast haldusreformi juttu, kas jätkata, aga kuna võistlus oli juba tuntust kogunud, ei tahtnud korraldajad loobuda,» selgitas Valgamaa Spordiliidu juht Rein Leppik. «Nii kulgebki üks Valgamaa sarja etapp nüüd osaliselt Tartumaal.»

8,2-kilomeetrisel põhijooksul pani end proovile 46 spordisõpra. Kolm kiireimat olid sedapuhku kõik Võrumaalt. Võitis kergejõustikuklubi Lõunalõvi esindav Ivar Ivanov ajaga 0:28.50,4. Järgnesid Elar Kala spordiklubist Prorunner (0:30.00,2) ja Joosep Perv Võru Biathlonist (0:30.59,0).

Naistest oli kiireim kunagine tippsuusataja Tatjana Mannima Otepäält ajaga 0:35.19,1. Õige napilt kaotas talle Prorunnerit esindanud Triinu Bergmann Tartumaalt Luunjast ajaga 0:35.54,0. Väleduselt kolmas naine oli Kadri Pilm Tõrvast ajaga 0:37.16,6.

Rohkesti oli osalejaid ka noortele ja veteranidele mõeldud 4,7-kilomeetrisel distantsil. 26 osaleja seas oli kiireim 2002. aastal sündinud Anders Veerpalu Otepäält ajaga 0:17.13,5. Lastejooksudes tegi kolmel eri pikkusega distantsil kaasa 46 noort spordisõpra, kellest noorim oli 2018. aastal sündinud Kigor Sööt Tallinnast.

Raja läbis ka üks kepikõndija: Krista Meri Pärnumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles