Mõisatuur jõuab Võrumaale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maria Listra, Corelli Consort ja Jüri Kuuskemaa mullusel tuuril «Eesti mõisad 2019».
Maria Listra, Corelli Consort ja Jüri Kuuskemaa mullusel tuuril «Eesti mõisad 2019». Foto: Karin Helstein/Corelli Muusik

Vaatamata vahepealsetele keerulistele aegadele saab 22-aastase traditsiooniga heategev kontserdisari «Eesti mõisad» teoks ka tänavu. Kontserdid on 16.-19. juulini neljas mõisas üle Eesti, arvestades kõiki sel hetkel kehtivaid piiranguid ja tingimusi. Pühapäeval astutakse üles Võrumaal Vana-Antsla mõisa Teatriaidas.

Üles astub barokkansambel Corelli Consort, kus mängivad Mail Sildos ja Meelis Orgse barokkviiulil, Villu Vihermäe barokktšellol ja Imbi Tarum klavessiinil. Kavas on barokiaja kaunimad muusikapärlid Bachi, Corelli, Purcelli ja teiste heliloojate loomingust.

Traditsiooniliselt esineb Corelli Consort ajastu pillidel, nagu see muusika võis kunagi kõlada ka mõisate ballisaalides. Vaheajal tutvustab Jüri Kuuskemaa huvitavaid seiku iga mõisa arhitektuurist, ajaloost ja suguvõsadest. Tund enne algust ja vaheajal ootavad publikut mõisakohvikud.

Muudetud kavas osalevad vaid keelpillid ja klavessiin, jättes publiku tervise huvides kõrvale lauljad ja puhkpillimängijad. Kuna saalis saab olla kasutusel vaid 50% kohtadest, pakub Corelli võimaluse ise valida endale sobiv piletihind: 17, 22, 50 või 100 eurot. Publikul palutakse järgida ohutusnõudeid ning tulla kohale piisava ajavaruga, et vältida trügimisi saali sisenemisel ja väljumisel. Kohapeal palutakse võimalusel vältida sularahaga arveldamist, osta piletid eelmüügist, annetused aga teha netipangas

21 aastat on sari toetanud rahaliselt endast nõrgemaid ja teisi abivajajaid. Sel kevadel on muusikud ise sattunud keerulisse olukorda, kui märtsist juunini jäid ära kõik esinemised. Kes tahab toetada Corelli mõisamuusikuid, leiab sellekohase võimaluse kohta lähema info Corelli kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles