Algas kolme kergliiklustee ehitus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mehikoorma sadama ümbrus muutub atraktiivsemaks.
Mehikoorma sadama ümbrus muutub atraktiivsemaks. Foto: Andrus Karpson / Räpina vallavalitsus

Mehikoorma sadama kõrvale rannaalale on valmimas kolme eri lahendusega kõnniteed: tõstetud puitkõnnitee, madal laudtee ning sillutatud kergliiklustee.

Kõrgemal paiknev kõnnitee annab võimaluse avada vaateid järvele. Laudtee pakub aga võimalust jalutada keset niisket ala, kus elavad kahepaiksed ja muud huvitavad liigid. Kergliiklustee tagab ligipääsu supluskohani kergliiklusvahenditega. Rannaalale rajatavate teede paigutus võimaldab kasutajal läbida teekond katkematult, alustades ja lõpetades samas paigas, selgitas Räpina vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Vaike Tammes.

Teed moodustavad matkaraja, mille läbimist saab alustada kolmest kohast. Kahte alguspunkti ehitatakse sillutuskivist platsid, kus saab koguneda, oodata rajal liikuvaid külastajaid või puhata jalgu. Puhke- ja ootekohti on planeeritud ka laudtee järveäärsetesse otstesse, et hajutada liikujate arvu kitsal laudteel.

Ehitustöid teeb AS Kurmik, omanikujärelevalvet Pärn Projekt OÜ.

Teed rajatakse maaelu arengu toetuse abil. Abikõlblik tööde maksumus on 96 310,92 eurot, toetuse summa 69 998,77 eurot. Valla panus on 26 312,15 eurot. Tööd peaksid tehtud saama augusti lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles