Värskas avatakse sadam

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Värska sadam
Värska sadam Foto: Indrek Sarapuu

Reedel avatakse taas ajalooline Värska sadam koos promenaadiga.

Avamispidustused saavad alguse lähedal asuva Värska allika pühitsusega, mille veega saab oma õnnistuse ka värske sadamahoone ja sadamakaid. Esinevad leelokoor Verska Naase, Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane. Oodatud on kõik huvilised, andis teada Setomaa vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Indrek Sarapuu.

Sadama ajalugu ulatub sajandite taha. Viimati oli järvelaevade ja järvepaatide sildumise koht avatud reisideks, küll väikeste eranditega, pea kolmkümmend aastat tagasi.

Sadama ja promenaadi töid rahastati Eesti-Vene piiriülese koostööprogrammi toel, mida kaasrahastasid Euroopa Liit, Eesti Vabariik ja Vene Föderatsioon. Sadamat asub haldama Seto Line Reisid OÜ, mille laevaga Maar’a saab teha ringsõidu nii Värska lahes ja Lämmijärvel kui sõita Lüübnitsasse.

Samal päeval, pärast sadama avamist algab Värska sanatooriumi juures Peipsi Järvefestival, kus saab tasuta osa kultuuriprogrammist ja kaasa lüüa mitmesugustes õpitubades. Pakutakse järvekalast tehtud hõrgutisi. Õhtul aga võib sanatooriumi õuel nautida Nedsaja Küla Bändi kontserti. Festivalist osavõtvad alused on lubanud tulla tervitama ka avatavat sadamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles