Pukast pärit neiu aitab uuel alal Eestis kanda kinnitada

Siim Saavik
, reporter
Copy
Anna-Liisa Kärson on üks rullslaalomi Eestisse toomise eestvedajaid.
Anna-Liisa Kärson on üks rullslaalomi Eestisse toomise eestvedajaid. Foto: Paul Poderat

Lumevaesed talved on seadnud mäesuusa­treenerid otsima viise, kuidas ennast ja oma õpilasi kodukamaral sõiduvormis hoida. Noored treenerid leidsid, et üks lahendus võiks olla inline alpine ehk eestipäraselt rullslaalom. Esimesed rullslaalomi katsetused Eestis leidsid aset äsja talvepealinna külje all.

Üks rullslaalomi Eestisse tooja on Pukast pärit endine mäesuusataja Anna-Liisa Kärson, kes praegu peab MTÜs Tartu Slalom treeneriametit. Koos temaga on uue ala propageerijad Tartu Slalomi treenerid Kaarel Grünberg ja Ranek Koni.

Tegu on täiesti uue alaga ning esimest korda prooviti seda Otepää rollerirajal juuni lõpus. «See oli esimene kord, kui Eestis suvel slaalomitokkide vahel sõideti. Varem oleme seda lihtsate torbikute vahel teinud,» rääkis Kärson. Kohapeal treenivad sõitjadki väitsid, et tokkide vahel sõit meenutab võrreldes torbikute vahel sõitmisega tunduvalt rohkem talvist slaalomit. Võimalus teine kord rullslaalomit sõita avanes eelmise nädala reedel ja laupäeval ühiselt Läti spordiklubiga Virsotne. Sportlasi oli kokku lausa 25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles