Sadamahoones näeb Peipsi järve teemalisi õpilastöid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Näituse ülespanek Räpina sadamahoones
Näituse ülespanek Räpina sadamahoones Foto: Margit Säre/Peipsi Koostöö Keskus

Räpina ühisgümnaasium korraldas mais õpilastööde võistluse, mille eesmärk oli uurida Peipsi piirkonna inimeste elustiili ja keskkonnateemasid, aidata kaasa järve tähtsuse mõistmisele ja järve kui kultuuripärandi väärtustamisele. 10. juulil pandi Räpina sadamahoonesse üles võistlusel osalenud omaloominguliste tööde näitus, millega saab tutvuda 20. juulini. Kes näitusele ei jõua, saab valminud töid uudistada võistlust tutvustaval veebilehel.

Eesti-Vene koostööprojekti CuNaHe osana teoks saanud võistlusest võtsid osa nii esimese kui ka teise kooliastme õpilased. Konkursile esitati joonistusi, fotosid, muistendeid, koguti mälestusi ning loodi ise uusi lugusid. Töid hindas Eesti-Vene ühisžürii. Võitjate autasustamine ja žürii tänamine toimub Peipsi Järvefestivali viimasel päeval 18. juulil Räpina sadamas.

Peipsi koostöö keskuse projektijuhi Margit Säre sõnul on taolised väikesed kogukondlikud ettevõtmised väga olulised, sest Peipsi piirkonna inimeste elustiil, nende keskkonnateadlikkus ja igapäevased valikud mõjutavad otseselt Peipsi järve tervist. Piiriülene järv ning vajadus kahe riigi poolt teha ühiseid jõupingutusi järve seisundi parendamiseks on hea näide, kuidas aidata nii õpilastel kui täiskasvanutel mõista võimalusi ning ohte järve ökosüsteemile. Samuti on oluline, et inimesed siin- ja sealpool Peipsi järve hindaksid piirkonna loodus- ning kultuuripärandit ja oskaksid seda hoida.

Projektitegevusi rahastab Eesti-Vene piiriülene koostöö programm 2014-2020 ja neid kaasrahstab keskkonnainvesteeringute keskus.

Projekt kogueelarve on 164 763,00 eurot. Programmilt tuleb sellest 148 286,70 eurot.

Eesti-Vene piiriülese koostöö programmi 2014-2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles