Lootos alistas võõrsil Nõmme Kalju

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Põlva Lootose naiskond 2020/21 hooajal.
Põlva Lootose naiskond 2020/21 hooajal. Foto: Indrek Illus

Naiste meistriliiga 6. voorus läks Põlva Lootos Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil vastamisi tabeli punase laterna Nõmme Kaljuga ning võitis 1 : 0.

Kolme vahetusmängijaga Tallinnasse sõitnud Lootose naiskond naasis paarinädalaselt liigapausilt teravalt, kui 21. mänguminutil Helene Lumi külalised 1: 0 juhtima viis. Tegemist oli tema esimese väravaga meistriliigas.

Nõmme Kalju sellele vastust ei suutnud leida ning võõrustajate elu läks teise poolaja alguses veel keerulisemaks, kui Kärt Hüdsi mahatõmbamise eest sai punase kaardi ja pidi väljakult lahkuma Heidi Melis.

Teisel poolajal rohkem väravaid ei löödud ning Põlva Lootose naiskonna hooaja kolmas võit oli tõsiasi. Sellega hoiavad allegrod tabelis viiendat kohta, kuid teine koht jääb vaid kahe punkti kaugusele.

Ühtlasi oli see Lootose 15-aastase väravavahi Birgit Rammo esimene nullimäng naiste meistriliigas.

Järgmine kohtumine on allegrodel kavas 25. juulil, kui Lootospargis mängitakse Tartu Tammekaga arvult 29. Lõuna-Eesti derby. Esimest korda on staadionile lubatud ka pealtvaatajad.

Värava autor Helene Lumi: Tuleb rohkem trenni teha

Oma esimese värava meistriliigas löönud Helene Lumi ütles peale mängu: «Eks see teekond väravani oli pikk, aga tuleb rohkem trenni teha, et neid väravaid ikka rohkem tuleks»

«Mäng ise ei olnud kindlasti meie parim, õnneks see üks tabamus tuli ja oli ka otsustav - tähtis, et võistkond võitis,» pidas Lumi võistkonna edu olulisemaks kui väravat.

Kaido Kukli: Tähtis oli võtta need kolm punkti

Põlva Lootose naiskonna peatreener Kaido-Meinhard Kukli
Põlva Lootose naiskonna peatreener Kaido-Meinhard Kukli Foto: Madis Perli / Lõuna-Eesti Postimees

Treener Kaido Kukli ütles pärast mängu: «Meie jaoks oli see uus olukord, kui tulebki üle 2/3 mängust positsioonirünnakut mängida ja vastane on orienteeritud kaitsesse.»

Pikk paus avaldus treeneri sõnul tehnilises praagis ja võimaluste realiseerimises. Sellegi poolest oma väravale väga ohtlikke olukordi ei tekkinud ja kaitseliinil oli rahulikum tööpäev. «Tähtis oli võtta need kolm punkti ja proovida taastada koostööd võistkonna liinide ja mängijate vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles