Kristlik laager pakkus elamusi nii jõel kui maastikul

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maastikumängus said noored proovile panna nii oma orienteerumisoskusi kui ka teadmisi.
Maastikumängus said noored proovile panna nii oma orienteerumisoskusi kui ka teadmisi. Foto: Ave Mustimets/EELK Põlva Maarja kogudus

Põlvamaal Kopra puhkemajas sai teoks Võru praostkonna kristlik lastelaager. Kohale tuli lapsi nii Kanepi, Võru, Urvaste, Põlva ja Räpina kui ka Tartu Pauluse kogudusest. Ka vanuseliselt oli osalejate seltskond õige kirju: sülelastest teismelisteni.

Lapsed, nende vanemad ja teised koguduste liikmed said hakatuseks kuulata missat Räpina Miikaeli kirikus. «Teenistuse viisid läbi Võru praostkonna praost Üllar Salumets ja kohaliku koguduse õpetaja Urmas Nagel. Muusikalise osa eest kandsid hoolt Kristiina Nagel ning Helen Truija,» täpsustas EELK Põlva Maarja koguduse sekretär ja pühapäevakooliõpetaja Ave Mustimets. Et palavale ilmale vastukaaluks mõjus jahedas kirikus viibimine kosutavalt, tõdesid tema sõnul nii väikesed kui suured laagrilised.

Telgid püsti

Seltskonna võttis lahkesti vastu Põlvamaal Jaanikeste külas asuva Kopra puhkemaja pererahvas. «Kuna tegemist oli peamiselt telklaagriga, kerkisid puhkemaja hoovil laste telgid nagu seened pärast vihma,» kirjeldas Mustimets.

Muusikaminutitel said laagrilised laulda Kristiina ja Urmas Nageli, Teele ja Marie Nigola, Helen Truija ning Olli Oleniuse saatel. «Muusika ühendab ja on alati lastele laagrites meeldinud,» nentis Mustimets. «Laagripaiga kõrvalt lookles aga mööda Võhandu jõgi ning seal said soovijad sõita parve ja julgemad ka kanuuga.»

Palju põnevust pakkus ka maastikumäng. Teekonnale jäävates peatuspunktides sai kuulata piibilugusid ja lahendada nende põhjal ülesandeid. Igas punktis, mida oli kokku kuus, võtsid lapsi vastu praostkonna vabatahtlikud lastetöötegijad või vaimulikud.

Palved ja mõtisklused

Oma panuse mängu andsid pühapäevakooliõpetajad Karin Kaunis, Helen Truija, Teele Nigola, Ave Mustimets; vaimulikud Margit Lail, Urmas Nagel, Üllar Salumets, Mait Mölder; misjonär Olli Olenius Soomest ning vabatahtlikud abilised. Mängujärgset kosutust pakkus suplemine Meelva järves.

Et läbi viia ka õpetlikku rühmatööd, jagati lapsed vanuse järgi nelja rühma.

Keset laagrimelu jätkus aega ka mõtisklusteks ja palveteks. Laager lõppes missaga Räpina kirikus. Teenistuse viisid läbi Kanepi õpetaja Margit Lail ja Põlva abiõpetaja Jaak Pärnamägi.

Juba 11. korda teoks saanud kolmepäevase lastelaagri korraldasid Räpina koguduse töötegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles