Piirivalvuritel jagus tööd nii maal kui vee peal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peipsi järv. Foto on illustratiivne.
Peipsi järv. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Reedel avastasid piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas Verhulitsa küla lähedal ühe inimese liikumise piiriäärsel alal. Piirivalvurid pidasid isiku kontrollimiseks kinni, tegu oli 1998. aastal sündinud mehega, kes oli Eesti kodanik. Mees viidi menetlustoiminguteks jaoskonda.

Samal õhtul tuvastasid piirivalvurid Lämmijärvel ühe mootorpaadi liikumise piirirežiimi alasse. Piirivalvurid pidasid paadi kinni ning viisid selle juhi ja kaasreisija menetlustoiminguteks kordonisse, kus neile määrati rikkumise eest rahatrahv.

Laupäeval pukseerisid Värska piirivalvurid kaldasse Peipsil triivinud paadi, millel tekkis mootoririke. Kolm paadis olnud inimest aidati kaldale. Sama päeva õhtul pukseeris Mustvee kordoni kaatripatrull Peipsi järvel Kallaste lähedal kaldasse teisegi mootoririkkega paadi, mille pardal oli seitse inimest. Inimesed ohtu ei sattunud.

Laupäeva õhtupoolikul avastasid piirivalvurid Peipsi järvel aluse, mis ületas ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont Eestist Venemaale ja tagasi. Mehikoorma piirivalvepatrull kontrollis paati, milles oli kolm inimest. Paati juhtinud 1989. aastal sündinud mehele, kes oli Eesti kodanik, määrati piiririkkumise eest rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles