Kustutustööd kestsid kaks päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Eile veidi enne kella viit pärastlõunal märgati Võrumaal Setomaa vallas Rääpovitsa külas, et metsa kohal on suitsuvine.

Päästjad selgitasid välja, et soisel raskesti ligipääsetaval alal põleb poolehektarilisel alal metsaalune. Kustutustööd kestsid pimedani.

Täna läksid päästjad põlenguala üle vaatama, et vajadusel kustutustöid jätkata. Selgus, et alal on veel hulk tulekoldeid. Nii algasidki Rääpovitsa külas kella 10 ajal kustutustööd uuesti.

«Täpsema mõõtmise järgi on põlenud 0,75 hektari suurune ala. Seal suitsevad risti-rästi kukkunud männinoorendikuga kaetud alal mitmed tulekolded, mille likvideerimiseks kulub veel mitu tundi,» kirjeldas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik olukorda veidi pärast keskpäeva.

Põlengu põhjus pole teada ja suure tõenäosusega seda ka välja selgitada ei õnnestu. «Paraku ilmselgeid metsapõlengu põhjusi päästjad ei märganud,» nentis Kiik. «Päästeameti inspektorid ka loodustulekahjude põhjusi ei uuri.»

Päästjad paluvad kuival ja kuumal ajal olla looduses lahtise tulega ja suitsetamisel eriliselt hoolikas, et ei tekiks tulekahju, mille kustutamine võib päästjatel võtta tunde kui mitte päevi ning mis hävitab meie ühiseid ressursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles