Algasid Pühajärve puhkpillipäevad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Dirigent Arno Antoni põhipill on tromboon ja Külli Teearu mängib klarnetit.
Dirigent Arno Antoni põhipill on tromboon ja Külli Teearu mängib klarnetit. Foto: Paul Poderat

Eile algasid Pühajärve puhkpillipäevad, kui Rõngu turul lõi reipa meeleolu Pühajärve-Rõngu puhkpilliorkester. Reedel on aga puhkpillimuusikat kuulda Otepää uuel Lipuväljakul ja õhtul on kultuurimajas kontsert, kus esineb tromboonikvartett Hollandist, andsid teada korraldajad Arno Anton ja Külli Teearu.

Otepääle tulevad hollandlased tänu puhkpillipäevade korraldajate heale kolleegile ja sõbrale Bert Langelerile ning üks tromboonimängijatest on Hollandis olnud Langeleri õpilane. Tegemist on professionaalsete muusikutega.

Laupäeval esineb Rõngu pillimuuseumis Tartu saksofoniansambel Toomas Petersoni juhtimisel, õhtul on aga koondorkestri kontsert Rõngu pühakojas.

Pühapäeval võõrustab muusikuid ja publikut Otepää kirik, kus esinevad Kahro Kivilo ja Kose kiriku pasunakoor ning teiste orkestrite ansamblid. Pärastlõunal saab aga kuulata koondorkestri ja ansamblite kontserti.

Puhkpillipäevadel esinevad pillimehed Otepäält, Rõngust, Elvast, Koselt ja Väägverest. Neid dirigeerivad Arno Anton, Kersti Perandi, Bert Langeler, Jose Ramirez, Kahro Kivilo ja Ülo Laanesaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles