Hea seltskond meelitab rahast enam

Siim Saavik
, reporter
Copy
Tankla maleva pealik tuli Meremäele vaatama, kuidas Piiriveere maleva rühmal käsi käib.
Tankla maleva pealik tuli Meremäele vaatama, kuidas Piiriveere maleva rühmal käsi käib. Foto: Paul Poderat

Põlva-, Valga- ja Võrumaa malevlaste sellesuvine tööpõli algas eelmise nädala esmaspäeval, kui 50 Tankla ja 30 Piiriveere maleva noort asusid täitma ülesandeid, mis tööandjad neile ette andsid. Poisid-tüdrukud kinnitavad, et malevasse meelitavad neid lisaks taskurahale ka arvukad sõprussuhted, mis paari nädala jooksul sõlmitakse.

Eelmisel kesknädalal töötas Valga vallas Kaagjärve mõisas parasjagu 16 Tankla malevlast: kaheksa poissi ja kaheksa tüdrukut, kelle vanus jäi 14–17 aasta vahele.

Noortel hoidis silma peal kaks rühmajuhti. Nendest üks oli Rain Savi, kes rääkis, et käimas on muruniitmistööd, mille käigus tuleb ära pügada mitu hektarit maad. Lisaks tuleb korrastada roosiaeda ja teha kaevamistöid. Malevlaste töökätest ei jää puudutamata ka siseruumid, kus käivad koristustööd. Tööpäev algab kell üheksa hommikul ja kestab kella neljani. Ööbida saavad noored mõisaruumides. Iga tunni tagant on neil kümme minutit pausi ja sellele lisandub lõunapaus. Õhtuti võetakse päev kokku ja mängitakse mitmesuguseid mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles