Kõik Vikerkaare festivali proovid olid negatiivsed

Copy
Laagripaigas oli kolmapäeva lõuna paiku vaikne.
Laagripaigas oli kolmapäeva lõuna paiku vaikne. Foto: Erakogu

Täna kell 14 Antsla valla, terviseameti ja politsei- ja piirivalveameti koosolekul selgus, et kõik Vikerkaare festivalil antud koroonaproovid olid negatiivsed.

Antsla abivallavanema Kurmet Müürsepa sõnul olid enne koosolekut just laekunud eile laagrilistelt võetud Covid-proovide tulemused ja kõik osutusid negatiivseks.

Antsla valla, terviseameti ja politsei- ja piirivalveameti koosolekul selgus, et koroonat laagris polnud.
Antsla valla, terviseameti ja politsei- ja piirivalveameti koosolekul selgus, et koroonat laagris polnud. Foto: Madis Perli

Tema sõnul tõdeti koosolekul, et kuna tegemist oli hajutatud piirkonnaga, siis puudus täpne ülevaade, kes on andnud proovi ja kes ei ole. Kontrolli tulemusel selgus, et ikkagi kõik, kes pidid proovi andma, seda ka tegid.

Terviseamet täpsustas, et Vikerkaare festivalile oli eileõhtuse seisuga saabunud 41 inimest, neist 6 lapsed. Kokku testiti ameti andmetel koroonaviiruse suhtes 36 inimest, ka terviseameti andmetel on kõik testid osutunud negatiivseks. Terviseameti andmetel olid viis testimata inimest väikesed lapsed.

Laagripaigas oli kolmapäeva lõuna paiku vaikne. Läheduses viibis ka politsei.
Laagripaigas oli kolmapäeva lõuna paiku vaikne. Läheduses viibis ka politsei. Foto: Erakogu

Abivallavanema Müürsepa infol läheb terviseamet täna koos politsei- ja piirivalveametiga kogunemiskohta vabastama ning 19. augustini on laagrialal kogunemis- ja liikumiskeeld.

Ürituse ametlikul Facebooki lehel teavitatakse inimesi, et kogunemiskoht peab olema korralduste kohaselt inimestest täna ööseks tühjaks tehtud. Samuti leidub seal informatsioon, et Lätis avatakse pühapäeval uus kogunemiskoht, kuhu oodatakse üle 100 inimese. Asukoht asub Eesti ja Läti piiri ääres ning seal plaanitakse olla kuni 19. augustini.

Kell 14.30 seisid kaks abipolitseinikku ainukesel laagrisse sissesõidu teel ees ja kontrollisid olukorda. Lisaks ametnikele pääsesid kontrollpunktist läbi veel kahe talu inimesed, kelle kodu Vikerkaare festivali ala läheduses asus. Kõrvalistele isikutele oli sissesõit keelatud. Laagriplats asus Antsla-Sänna maantee juurest umbes paarisaja meetri kaugusel metsa sees. 

Kolmapäeva pärastlõunal oli laagriplatsi läheduses üldiselt vaikus, kuid inimeste kohalolekust andsid aimu üksikud hõiked, mis läbi metsa kajasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles