Kõrbejooks paneb võistlejad proovile

LEPM
Copy
Valga kõrbejooks
Valga kõrbejooks Foto: Arvo Meeks / LEPM

Juba 15. augustil on taas tulemas Lõuna-Eesti üks katsumusrohkemaid jooksuvõistlusi — Valga kõrbejooks. Ekstreemset jooksu korraldatakse kolmandat korda ning aasta-aastalt on spordisõprade huvi selle vastu kasvanud.

Karoliina Kruusmaa (Valga Sport) sõnul kulgeb Kõrbejooksu rada mööda Vilaski krossirada, mis on kaetud paksu liivaga. Osavõtjad saavad tunda, et nad jookseksid justkui keset lõpmatut kõrbe. Olenevalt jooksja vanusest tuleb joosta 4- või 8-kilomeetrine distants ning osa saavad võtta ka kepikõndijad.

„Valga kõrbejooks on väga omanäoline jooksuvõistlus, mille sarnast teist Eestis pole. Stardipaika saabudes ei saagi kohe aru, kas oled hoopis sattunud Pärnu randa või mõnda soojamaa kuurortisse, sest liiv krudiseb nii mõnusasti varvaste vahel,“ kirjeldab eelmise aasta naiste arvestuses põhijooksu võitja Eleri Hirv.

„Pehmel krossirajal kulgev rada on füüsiliselt üllatavalt nõudlik, kuid sobiva tempo valikul kõigile jõukohane. Korraldajad teevad asja hingega ja see paistab välja. Mul on väga hea meel, et sattusin juhuslikult Valga kõrbejooksust osa võtma ja, kui vähegi võimalik, siis olen tulevikus alati jälle kohal,“ lisab Hirv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles