Eksamite järjekorrad püsivad pikad

Marion Lehes
Copy
Õppesõidu käigus võib ette tulla ka valesti sooritatud manöövreid. Et taolisi eksimusi hiljem ära hoida, on kohustuslike sõidutundide hulga suurendamine autokoolides mõnegi õpetaja meelest igati teretulnud.
Õppesõidu käigus võib ette tulla ka valesti sooritatud manöövreid. Et taolisi eksimusi hiljem ära hoida, on kohustuslike sõidutundide hulga suurendamine autokoolides mõnegi õpetaja meelest igati teretulnud. Foto: Arvo Meeks

Varasema 22 sõidutunni asemel on autokoolid kohustatud kursuslasele pakkuma nüüd 30 tundi. Eksamitel põrujaid on aga endiselt palju ning järjekorrad nii pikad, et tulevased roolikeerajad kipuvad omavahel eksamiaegadega raha eest kauplema.

Valgamaa kutseõppekeskuse autokooli sõiduõpetaja Ülar Liivak on arvamusel, et sõidutundide arvu suurendamine on igati teretulnud. «Paljud ei tule sellegagi toime, et saada 30 sõidutunniga korralikuks sõitjaks,» nendib Liivak, kes on sõiduõpetaja olnud 36 aastat.

Valgas tegutseva Kursus & KO autokooli juht ja liiklusõpetaja Jüri Kirsimäe aga rõhutab, et enne sõidutunde on kõige olulisem selgeks saada liiklus. «Kui liiklus selge ei ole, ei aita isegi 50 sõidutundi.» Kirsimäe tunnistab, et ei lase õpilastel sõidutunde võtta enne, kui teooriaeksam on sooritatud. See annab eelduse, et õpilane tunneb kõiki märke ja liiklusreegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles