Lootos alistas Lõuna-Eesti lahingus Tartu Tammeka

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Põlva Lootos alistas Lõuna-Eesti derbys 15. korda Tartu Tammeka naiskonna.
Põlva Lootos alistas Lõuna-Eesti derbys 15. korda Tartu Tammeka naiskonna. Foto: Indrek Käo

Põlva Lootose jalgpallinaiskond läks 25. juulil koduses Lootospargis meistriliiga mängus vastamisi oma Lõuna-Eesti rivaali Tartu JK Tammekaga ning võttis esimese poolaja väravatest 2 : 0 võidu.

Kohe avavilest peale haaras kodunaiskond initsiatiivi ning kohtumise seitsmendal minutil andis Indra-Liz Nemvalts hea söödu kapten Ave-Lii Laasile, kes selle 25 meetrilt ristnurka pommitas ja tegi seisuks 1 : 0.

Juba seitse minutit hiljem mängis Kristin Kukli heale löögipositsioonile Kärt Hüdsi, kes palli tagumise posti äärde lükkas ja kodunaiskonna 2 : 0 juhtima viis. Tammeka naiskonnale oli see kui külm dušš ja nii muudeti kohe mänguformatsiooni ning alustasid Lootose väravale kõva pressi.

Lootose kaitseliin aga pidas ja vastane suudeti kuival hoida. Esimese pooltunni möödudes, said aga allegrod uuesti hoo üles ning Tammeka naiskond pidi seda pidurdama vigadega. Kollase hoiatuskaardi said vastaste poolel nii Merly Käblik kui ka Samanta Uueda. Seisul 2 : 0 siirdusid võistkonnad vaheajale.

Teisel poolajas käis mäng mõlema värava all, kuid ohtlikumad võimalused olid kodunaiskonnal. Tammeka väravavaht Maria Sootak tegi väravas häid tõrjeid ning rohkem väravaid enda selja taha lüüa ei lasknud. Samaga vastas nädala sees U19 koondise väravaski seisnud Birgit Rammo.

Nii võttis Põlva Lootose naiskond magusa 2 : 0 võidu ning tõusis meistriliigas kevadringi ehk seitsme vooru järel kolmandaks olles kogunud 13 punkti. Järjekorras 29. Lõuna-Eesti duellis võtsid allegrod 15. võidu. Tammeka kasuks on jäänud üheksa mängu ning viiel korral on naiskonnad leppinud viigiga.

Naiste meistriliigat juhib täisedu ja 21 punktiga Tallinna FC Flora ning Lootose ette jääb ka Saku Sporting, kes on kahe punkti kaugusel. Järgmine mäng seisab allegrodel ees 1. augustil kui Lootospargis võõrustataksegi Saku Sportingut. Kohtumine algab kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles