Ajateenistus õpetab kohustusi täitma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Uusi sõdureid ootavad ees põnevust täis üksteist kuud, uued kogemused, huvitav seltskond ja intensiivne väljaõpe,» ütles rühmaülema kohustusi täitma hakkav nooremseersant Meelis Pilt kirde kaitseringkonnast.
«Uusi sõdureid ootavad ees põnevust täis üksteist kuud, uued kogemused, huvitav seltskond ja intensiivne väljaõpe,» ütles rühmaülema kohustusi täitma hakkav nooremseersant Meelis Pilt kirde kaitseringkonnast. Foto: Postimees / Scanpix

Lõppenud on aasta esimene ajateenistusse kutsumine. Riigi kaitsmist asus õppima ligikaudu 300 kutsealust. Teenistuse käigus koolitatakse välja nii nooremallohvitserid kui antakse väljaõpe sõjaväepolitsei ja erinevatel mereväe erialadel.

«Uusi sõdureid ootavad ees põnevust täis üksteist kuud, uued kogemused, huvitav seltskond ja intensiivne väljaõpe,» ütles rühmaülema kohustusi täitma hakkav nooremseersant Meelis Pilt kirde kaitseringkonnast.

Uutele ajateenijatele soovis nooremseersant Pilt raudset närvi ja kainet mõistust. «Ennast tuleb motiveerida tegema ka asju, mis ei meeldi. Ajateenistus õpetab täitma kohustusi, ükskõik kui rasked need ei oleks. Sellisest oskusest on edasises elus kindlasti palju kasu.»

Uued ajateenijad asusid teenistusse vahipataljoni, mereväebaasi, Viru jalaväepataljoni ja kirde kaitseringkonna Tapa linnakusse. Vahipataljoni lisandus 134, mereväebaasi 110, Viru jalaväepataljoni 28 ja Tapa linnakusse 26 uut ajateenijat.

Kirde kaitseringkonnas ajateenistust alustanud noormeestest saavad väljaõppe eduka läbimise korral nooremseersandid, kes aitavad kaadrikaitseväelastel koolitada juulikutsega teenistusse saabujaid.

Ligi kolmekuulise sõduri baaskursuse jooksul omandavad uued ajateenijad kõik üksikvõitleja põhioskused ja teadmised ning saavutavad edasise teenistuse jätkamisel vajaliku füüsilise vormi. Kursus lõppeb rännakuga, mille käigus kontrollitakse eelneva 11 nädala jooksul omandatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles