Valgjärvel möödus päev triatlonirütmis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võistkondliku arvestuse kolm parimat tiimi autasustamisel
Võistkondliku arvestuse kolm parimat tiimi autasustamisel Foto: Kayvo Kroon

Põlvamaal Kanepi vallas Valgjärvel võisteldi mitmel triatlonidistantsil. Päeva jooksul sai teoks kolm võistlust: Kanepi valla rahvatriatlonisarja teine etapp, Eesti Triatloni Liidu karikasarja etapp ja esmakordselt Eestis katsetati ka Aquabike’i, kus erinevalt traditsioonilisest triatlonist tuli läbida 1,2 kilomeetrit ujumist ja 40 kilomeetrit rattasõitu ilma jooksmiseta.

Triatlonipäeva alustasid lapsed, kes pidid pärast ujumist sõitma samuti rattaga üles raskest Valgjärve tõusust ning jooksma kergliiklusteel, andis teada üks võistluste peakorraldaid Hegri Narusk.

Kõige nobedamalt läbis raja (175 meetrit ujumist – 5 kilomeetrit rattasõitu – 1,1 kilomeetrit jooksu) poistest Arseni Loginov ja tüdrukutest Etriin Etverk. Sama pikal rahvatriatloni distantsil oli poistest kiireim Roobert Teder ja tüdrukutest Rica Veevo.

Äärmiselt pingeline võistlus

Supersprindis ja rahvatriatloni põhidistantsil oli kavas 375 meetrit ujumist, 10 kilomeetrit rattasõitu ja 2,5 kilomeetrit jooksu. Kuna osalejaid oli sedavõrd palju, starditi nii-öelda lainetena.

«Võistlus oli äärmiselt pingeline ning rajal kohad pidevalt vahetusid. Raskel Saverna–Otepää maanteel said tugevad rattasõitjad head ujujad kätte ning kõik jäi jooksudistantsi otsustada. Ka jooksmisel oli vaja läbida korraliku tõusuga rada, kus tempot kruviti juba esimestest meetritest,» tõdes Narusk.

Võidu võttis triatloniklubi 21CC esindaja Kaarel Trepp, järgnesid tugeva rattasõitjana Kristo Prangel ja Sander Aavik. Naistest võttis üldvõidu juuniorite klassis võistelnud Merili-Mai Kivimets, järgnesid Grete Maria Savitsch ja Hanne Grete Hanvere.

Hegri Narusk, üks korraldajatest

«Raskel Saverna–Otepää maanteel said tugevad rattasõitjad head ujujad kätte ning kõik jäi jooksudistantsi otsustada.»

Rahvatriatloni distantsil oli kiireim Ander Markus Kroon. Suurüllatuse valmistasid Tartu ujumisklubi poisid Kris Sirk, Kalmer Kiiver ja Arseni Loginov, kes läbisid võistkondade arvestuses distantsi kõige kiiremini ning edestasid väga tugevaid meesvõistlejaid.

Põhidistantsi vahepeal sadanud paduvihm oli autasustamise ajaks õnneks lõppenud ning korraldajad said medaleid ja auhindu üle anda 32 võistlusklassis. Auhinnad andsid üle Kanepi vallavanem Piret Rammul, Eesti Triatloni Liidu peasekretär Tiina Pallas ja võistluste peakorraldajad Hegri Narusk ja Andres Kübar.

Uudne võistlus

Päeva lõpetas uudsena Eestis katsetatud Aquabike, kus ujuti Valgjärves 1,2 kilomeetrit ja sõideti rattaga raskel Saverna–Valgjärve maanteel neli ringi ehk 40 kilomeetrit.

Võistlust juhtis algusest lõpuni Arthur Kooser, kes sai ujumisega piisava edumaa ja tugeva rattasõitjana suurendas seda veelgi. Kohale oli tulnud teisigi häid rattasõitjaid, kes enamasti kasutasid eraldistardiks sobilikku ratast ja kiivrit, mis suurel laskumisel andis tuntava eelise. Kaasa tegi ka kaks naist, kellest kiirem oli Helen Tihho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles