Vilja tänav saab täies mahus korda

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võru Vilja tänava remont.
Võru Vilja tänava remont. Foto: Tomi Saluveer

Järgmise aasta juuliks peaks valmima Võru linnas asuva Vilja tänava teine ehitusetapp. Võru bussijaamani viiva tänavalõigu hanke võitsid OÜ Aigren ja OÜ Taristugrupp.

«Kasutame riigi täiendavat investeeringutoetust, nii saame vähendada linna tulevasi laenukohustusi objektil, mis nii või naa vajab lõpuni tegemist,» rääkis Võru linnapea Anti Allas.

Seoses majandussurutisega on Allase sõnul selge, et Võru sissetulekud lähiaastatel vähenevad.

«Tuleb keskenduda kõige hädavajalikumale ja veelgi rohkem sõltume investeeringute tegemisel toetustest,» lausus Allas. «Ka Vabaduse tänava silla remondiks kasutame osaliselt täiendavat investeeringutoetust, kuna viimased suured sajud on ära näidanud, et kaugesse tulevikku ka seda tööd enam lükata ei saa.»

Tööd sisaldavad Vilja tänava teise etapi remonti koos sademeveetorustike ehitustöödega lõigus Vabaduse tänav kuni Tartu tänav. Tänav remonditakse täismahus, korda saavad nii sõidutee, kõnniteed kui ka haljastus.

Tööde hulka kuulub ka Tartu tänava sademeveetorustike ehitus koos sõidutee katte taastamisega täis laiuses. Sademeveetorustikke ehitatakse kokku 0,7 kilomeetrit, veed juhitakse Koreli ojja Tartu tänava silla juures.

Tööd peavad olema lõpetatud hiljemalt järgmise aasta 31. juuliks.

Ühispakkuja Aigren OÜ ja Taristu Grupp OÜ ehitustööde maksumus käibemaksuga on kokku 580 425 eurot, millest tänavaehituse osa on 332 689 eurot ja ASi Võru Vesi sademeveetorustike ehitamise osa koos taastamistöödega 247 736 eurot. Omanikujärelevalvet teeb Infragate Eesti AS. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles