Räpina vallavalitsuses on uus ametikoht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ruudi vallavalitsuse istungil
Ruudi vallavalitsuse istungil Foto: Andrus Karpson/Räpina Vallavalitsus

Räpina vallavalitsuses asus ametisse tööõnnespetsialist Ruudi, kes on jorkširi terjeri tõugu aastane koerake. Igal õhtul sõidab ta vallavanemaga koju Vilustesse. Ametinime andis talle valla finantsspetsialist, kes koera ka kohvipiimaga ära hellitanud on. Vallavalitsuse uksele on aga pandud silt, mis informeerib kodanikke, et sealses kontoris töötab koer, kes haugub, aga ei hammusta.

Ruudile on teada kõik vallavalitsuse kabinetid, nende töötajad ja nii-öelda rituaalid. Ta armastab joosta mööda pikki koridore ja sõbralikult haukuda. Enne igasuguseid koputusi ja valvekaameraid on kontorirahvale teada, et keegi on majas. Kõik tähtsamad koosolekud veedab Ruudi oma pesas hiirvaikselt magades.

Vallavalitsuse teatel on Ruudi aidanud lepitada ka paar keerulist olukorda, kus naabrid ei ole omavahel kokkuleppele jõudnud teekasutuse küsimustes. Nähes koera pilku, kes teda tähelepanelikult jälgis, hakkas kõvemat häält teinud mehel lihtsalt piinlik ning ta ulatas naabrile rahu sõlmimiseks käe.

Juhtunud on sedagi, et koerake on kodanikku ehmatanud, kuid karta siiski ei maksa. Rohkem on põhjust karta kurja inimest.

Populaarne on Ruudi ka laste seas. Julgemad lepivad vallavanemaga aja kokku ja astuvad pärast kooli läbi, et Ruudile tere öelda ja temaga natuke mängida. Mänguhoos saavad räägitud mõnedki jutud, milleni muidu ehk ei jõuakski. Õpetajad on teinud külastusi vallavalitsusse, et ametnikud räägiksid oma tööst, ja needki kohtumised lõppevad ikka Ruudile pai tegemisega. Koer kollektiivis liidab inimesi ja teeb tuju heaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles