Suured ja väikesed spordisõbrad kogunesid Nõunis

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Hetk pärast võistlust: väikestel spordisõpradel oli Nõunis tilluduatlon ehk 100 m rattasõitu ja 100 m jooksu.
Hetk pärast võistlust: väikestel spordisõpradel oli Nõunis tilluduatlon ehk 100 m rattasõitu ja 100 m jooksu. Foto: Otepää Kultuuriruum FB konto

Eelmisel nädalavahetusel toimus Otepää vallas Nõunis 17. korda triatlon, millest on aastatega saanud vahva koguperesündmus.

Start anti Kullipesa puhkealalt 150 m ujumisega, seejärel 7,5 km rattasõitu ümber Nõuni järve ning viimasena 1,5 km jooksu. Väikestel spordisõpradel oli tilluduatlon, mis sisaldas 100 m rattasõitu ja 100 m jooksu.

«Osavõtjate rekord sündis seekord kindlasti – triatlonile startis 38 osalejat,» ütles peakorraldaja, Nõuni kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja Marika Viks. «Kui kogu see lõbus kamp vette sulpsas, oli arvata, et vesi vulises kindlasti natuke üle kallaste.»

Viks märkis, et eriliselt ägeda ujumisspurdi tegi noormees, kes suures võistlustuhinas kroolis kaldeletuleku kohast hooga mööda. «Pealtvaatajate hüüete saatel ja meie tubli niiöelda paadinaise abiga tagasipööre ja tagasi... Ja siis sadulasse ja muudkui vänta,» rääkis korraldaja.

Ta lisas, et tilluduatlonis tuli korraldada lausa kolm starti, et kõik 21 võistlejat turvaliselt raja saaksid läbitud. «Jõuvarusid aitasid taastada Nõuni poe soe saiad, koduaia punasesõstramorss ning värsked hapukurgid,» märkis Marika Viks. «Vahva, kui seitsmeaastane võistleb neljakümneseitsme aastasega, emme toetab väikest tütart – meie triatlon on ikka olnud tore peresündmus.»

Kui kokkuvõtted tehtud, algas autasustamine. «Esimese koha käepigistus, diplom ja medali kaela riputamine läks Anlourdeesile, Sandrale, Helenale, Franzile, Frodele, Jannele, Tatjanale, Margole ja Toomasele, kellel oli ka parim aeg – 22.17. Kõik osalejad said valida auhinnatekilt omale meelepärase kingituse. Oli hästi tore, lõbus ja südamlik sündmus,» ütles Viks.

«Suured tänud vahvatele abilistele – Elerin, Kristelle, Cäthy, Ragne, Pilvi, Ruta, Aile, Merilin. Nagu võluväel on rannas ja platsil muru niidetud, ergutuskoor Erene, Maimu, Kristel ja Andrus oma kodurannas kaasa hõikamas,» ütles korraldaja, kes tänas ka toetajaid – Otepää vald, Evicon Ehitus OÜ ja Sportland. «Äge, et meil on nii vahvad inimesed,» lisas Viks.

Nõuni triatlonist on kujunenud vahva koguperesündmus, mis liidab nii väikeseid kui suuri.

Otepää Kultuuriruum FB konto

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles