Keravälk plahvatas vanaproua kodus

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Leevil elav 88-aastane Hilja Karakatš näitas, et keravälk oli tüki tapeeti lahti löönud. Samuti oli lendu läinud sidekaabli karbi kaas.
Leevil elav 88-aastane Hilja Karakatš näitas, et keravälk oli tüki tapeeti lahti löönud. Samuti oli lendu läinud sidekaabli karbi kaas. Foto: Madis Perli

Põlvamaal Leevi külas elavale 88-aastasele Hilja Karakatšile sai osaks erakordne kogemus: naise kinnitusel trehvas ta oma kodus umbes meetrise läbimõõduga keravälguga, mis plahvatas tema elutoas ning muutis ta ajutiselt kurdiks.

29. juuli ennelõunal 11.30 paiku tegi Hilja Karakatš igapäevatoimetusi, kui silmas elutoa aknast Võru poolt tulevat pilve. «Väga tume ja hirmuäratav pilv oli: tundsin kohe, et sellest võib midagi halba tulla,» tõdes ta.

Pilv ei olnud suur ning kaugemal oli näha juba valgust, aga sellegipoolest läks Hilja Karakatš tuppa kontrollima, kas telekas ja telefon on elektrivõrgust väljas. Ta nentis, et vanaduse tõttu ta vahepeal unustab asju ja kindlam on alati üle kontrollida. Tegelikult oli ta seda teinud juba eelmisel õhtul, kuna ööseks oli lubanud äikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles