Ühistute esindajad vahetavad Võrumaal kogemusi

BNS
Copy
EKÜLi Lõuna-Eesti büroo juht Dagmar Mattiisen
EKÜLi Lõuna-Eesti büroo juht Dagmar Mattiisen Foto: Margus Ansu / Postimees

Korteriühistute juhid üle Eesti kogunevad neljapäeval ja reedel Võrumaale Kubija hotelli Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) suveülikooli, kus arutletakse eelkõige renoveerimisvõimaluste üle.

"Kui tavaliselt peavad korteriühistud oma iga-aastase üldkoosoleku, kus kinnitatakse ka majandusaasta aruanne, kevadel, siis koroonakriisi tõttu võimaldatakse tänavu korteriühistutel esitada aruanne hiljemalt tänavu 31. oktoobril. Suvepuhkuste järel tähendab see, et paljudel ühistutel seisab üldkoosolek alles ees – EKÜL-i jurist Margus Saulep tutvustabki suveülikoolis muudatusi koosoleku korraldamisel ja otsuste vastuvõtmisel," rääkis EKÜLi Lõuna-Eesti büroo juht Dagmar Mattiisen.

Mõistagi on suveülikooli fookuses ka kortermajade rekonstrueerimine. "Mullu aasta lõpul esitletud Euroopa rohelise kokkuleppe üks olulisemaid prioriteete on üle-euroopaline elamute renoveerimise programm, mille eesmärk on tõsta eluasemete energiatõhusust. Eestis on valmis saanud riiklik rekonstrueerimise strateegia, korterelamute rekonstrueerimistoetusteks on tänavu ette nähtud 100 miljonit eurot – tegemist on mitmekordselt suurenenud toetusega korteriühistutele," vahendas Mattiisen.

Toetusvõimalustest räägivad ja soovitusi jagavad suveülikoolis SA KredEx eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi elamuvaldkonna ekspert Raiko Puustusmaa. Milliseid vigu renoveerimisel vältida, sellest annab ülevaate Balti Vara Fassaadid OÜ turundus- ja müügijuht Tambet Türk.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Praeguseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles