Tõrva vallas hakkab särama 629 uut valgustit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Senine valgustus on amortiseerunud. Foto on illustratiivne.
Senine valgustus on amortiseerunud. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Tõrva vallavalitsus kuulutas välja ehitushanke tänavavalgustuse uuendamiseks vallas. Amortiseerunud lambid asendatakse tänapäevaste energiasäästlike leedvalgustitega, rajatakse uued valgustuspunktid tänavavalgustuse ühtlustamiseks, rekonstrueeritakse kõik elektritoite- ja automaatjuhtimise kilbid ning luuakse valgustuse automaatjuhtimise süsteem. Uue leedlambi saavad 629 valgustuspunkti Tõrva valla eri piirkondades.

Ehitustööde eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 450 000 eurot, kuid kogu projekti maksumus ulatub üle 860 000 euro. Keskkonnainvesteeringute keskus katab üle 560 000 euro Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ning ülejäänud summa lisab Tõrva vald. Ehitustöid on plaanis alustada sel sügisel ja planeeritav lõpptähtaeg on 2021. aasta kevad-suvi.

Tõrva vallavanema Maido Ruusmanni sõnul on praegune tänavavalgustussüsteem mitmel pool vallas ajale jalgu jäänud. «Paigaldatavad leedlambid võimaldavad säästa energiat ning seeläbi hoida kokku märkimisväärse summa valla eelarvest,» kommenteeris Ruusmann. «Samuti paraneb valgustuse kvaliteet terves vallas, mis suurendab elanike turvatunnet.»

Kas osaliselt või täielikult saavad uued valgustid Tõrva linn, Pikasilla, Taagepera, Ala, Karjatnurme, Jõgeveste, Hummuli ja Linna küla ning Patküla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles