Andrese otsingud jätkuvad Kodijärve ja Valgjärve vahelisel alal

Mati Määrits
, reporter
Copy
Tartu- ja Põlvamaa politseinikud on koos vabatahtlikega kontrollinud ligemale 100 kilomeetrit teid ja teeääri.
Tartu- ja Põlvamaa politseinikud on koos vabatahtlikega kontrollinud ligemale 100 kilomeetrit teid ja teeääri. Foto: Mati Määrits

Põlva- ja Tartumaal jätkuvad eelmise nädala neljapäeval Kodijärve hooldekodust lahkunud Andrese otsingud.

Otsingute juhi, piirkonnapolitseinik Alik Säde sõnutsi on otsingud olnud väga ulatuslikud: praeguseks on kontrollitud ligemale 100 kilomeetri jagu teid ja teeservi. Samuti on meest otsinud lennusalk ning teenistuskoerad.

Abiks on olnud ka vabatahtlikud, neist suurim abi on olnud Kodijärve Kodu töötajatest, kes on oma meeskonnaga pidevalt väljas ja otsivad samuti Andrest taga. Otsinguid jätkatakse Kodijärve ja Valgjärve vahelisel alal.

Töö käib jätkuvalt vihjetega, mis laekusid järgmisel päeval peale Andrese kadumist. «Sellest hiljem laekus samuti vihjeid, kuid suure tõenäosusega ei vasta need tõele ning inimesed märkasid otsitava mehega sarnast isikut, kuid mitte Andrest ennast,» märkis vanemkomissar.

Otsijate teada on Andresel Põlva- ja Valgamaal varasemast ajast kohad, kuhu ta meeltesegaduses võinuks minna. Ka neid on kontrollitud.

Kodijärve Kodu asub Tartumaal Kambja vallas, seda ümbritsevad kolmest küljest Pangodi järv, Kivijärv ja Kodijärv.

Viies peremajas elab kokku 59 inimest. Iga maja süda on ühine köök-elutuba, kus elanikud koos istuvad, juttu ajavad, telerist saateid vaatavad ja raadiot kuulavad. Majas on kaks kahekohalist ja kaheksa privaatset magamistuba.

Elanikke aitavad 19 tegevusjuhendajat ja kaks toitlustusteenindajat. Kolmel päeval nädalas käib asukaid üle vaatamas koduõde. Mõni elanik käib Tartus tööl, kaks isikut ka koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles