Uut teed ootavad nii lapsed kui spordisõbrad

Mati Määrits
, reporter
Copy
Aivar Sikaste on veendunud, et rajatav kergliiklustee muudab liiklemise Veriora ja Pahtpää vahel märksa ohutumaks.
Aivar Sikaste on veendunud, et rajatav kergliiklustee muudab liiklemise Veriora ja Pahtpää vahel märksa ohutumaks. Foto: Mati Määrits

Põlvamaa Veri­ora kandi elanikel on sügise lõpupoole märksa turvalisem kulgeda mööda Võru–Räpina maanteed, sest seni Vilustest Veriorra viinud kergliiklusteed pikendatakse Pahtpääni.

Eile ennelõunal tulevase kergliiklustee alguspunkti lähedal aiaposti sättinud Aivar Sikaste leidis, et ettevõtmine on igati vajalik. Tema sõnutsi jõuavad lapsed nii ohutumalt kooli ning ka tervisesportlaste teekond pikeneb. «Mina ise elan kümne kilomeetri kaugusel Rahumäel, aga siin on mul õde, kellel käin ikka abiks. Sõidan ka ise vahel rattaga õe poole, siis muudkui vahi selja taha. Mõni auto sõidab vahel nii lähedalt mööda, et lausa ohtlik on. Maantee kõrval oleks ju märksa turvalisem liikuda.»

Räpina abivallavanema Riho Luhti sõnutsi oli kergliiklustee rajamine Veri­oralt Pahtpää külla endise Veriora valla tähtsamaid investeeringuobjekte. «See on vajalik eelkõige turvalisuse pärast, ja kuna Pahtpää küla elab aktiivset elu koos Veriora ja Viluste külaga, on kergliiklustee jätk loogiline. Unistame veel Räpina–Rahumäe kergliiklusteest ning loodetavasti saavad need kaks teed ükskord ka kokku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles