Põlvakad tulid Eesti meistriks kolmes vanuserühmas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti meistriks rannakäsipallis tuli Serviti 1. võistkond.
Eesti meistriks rannakäsipallis tuli Serviti 1. võistkond. Foto: Helin Potter

Viljandi rannas selgusid Eesti meistrid rannakäsipallis. Põlva pallurid olid kõigil kolmel etapil esindanud üheksa võistkonnaga viies vanuserühmas. Põlvakad tulid Eesti meistriks rannakäsipallis meeste ning noormeeste 2007 ja 2009 arvestuses. Teine koht saavutati noormeeste 2003 arvestuses ja kolmas koht noormeeste 2005 arvestuses. Seega kõigis vanuserühmades, kus osaleti, saadi ka medal.

Kui esimesel kahel etapil saavutas ülekaaluka võidu Põlva Serviti 1. võistkond, siis viimasel etapil tuli meestel tunnistada vastaste paremust ning jäädi koguni viiendale kohale. Lõpparvestuses see meeskonna tulemust ei mõjutanud ning kolme etapi kokkuvõttes tuldi Eesti meistriteks HC Viljandi ja Macron/Käsipall 24 ees 12 meeskonna arvestuses.

Eesti meistrid 2020 rannakäsipallis on: Jürgen Lepasson, Alfred Timmo, Mathias Rebane, Ülljo Pihus, Henri Hiiend, Arturs Meikšans, Andris Celminš, Sander Sarapuu. Võistkonna esindaja oli Kalmer Musting.

Põlva Serviti 2. tiim jäi kolme etapi kokkuvõttes napilt poodiumilt välja ja pidid leppima meeste arvestuses neljanda kohaga. Põlva spordikooli noormehed sünniaastaga 2002 ja 2003 said meeste arvestuses kokkuvõttes seitsmenda koha. Spordikooli poiste treener on Rein Suvi.

Noormeeste arvestuses sünniaastaga 2003 ja nooremad osales ka kolmandal etapil viis võistkonda. Kahe etapi järgselt oli kolmel võistkonnal täpselt ühepalju punkte ning võitja selguski viimasel etapil. Põlva spordikooli meeskond kohtus kohe päeva avamängus Viljandi spordikooli noormeestega ning pidid tunnistama võõrustajate paremust. Ka kolmandal etapil saavutasid põlvakad sarnaselt kahele eelmisele etapile teise koha, mis kokkuvõttes tagas neile Eesti meistrivõistlustel hõbemedalid Viljandi SK järel ja HC Tallase ees. Võistkonnas mängisid Karl Markus Kannel, Andero Viljus, Kevin Tühis, Kevin Pütt, Randel Matthias Lepp, Hendrik Kink ja Teron Taal. Noormeeste treener on Kalmer Musting.

Vanuserühmas noormehed 2005 osales kokku 13 võistkonda. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas Põlva SK 2 kolmanda koha HC Pärnu/Paikuse 1 ja HC Kehra järel. Pronksi saanud võistkonnas mängisid Reio Kähr, Alar Mattus, Andero Hääl, Aron Saarna ja Martin Veiko. Esindaja oli Kalmer Musting. Põlva SK 1 tulemuseks jäi üldarvestuses seitsmes koht.

Vanuserühmas 2007 ja nooremad noormehed osales kokku 12 võistkonda. Sarnaselt kahele eelnevale etapile saavutas Põlva SK 1 võistkond ka viimasel etapil esikoha ning tuli Eesti meistriks HC Pärnu/Paikuse ja Alatskivi SK Juku ees.

Põlva SK 2 saavutasneljanda koha treener Henri Sillaste juhtimisel. Eesti meistrid rannakäsipallis on Jass Einassoo, Aron Oberg, Egert Land, Rasmus Villako, Sven-Byron Mitt, Kermo Kuklase, Ron-Robin Kurisoo ja Karel Kangro. Võistkonna treener on Rein Suvi.

Ka Põlva kõige pisemad käsipallurid, kes osalesid esimest korda rannakäsipalli võistlustel, tulid vanuserühmas 2009 Eesti meistriteks, olles võitnud kõik kolm etappi. Vanuserühmas osales 11 võistkonda ning meistritiitel võideti Aruküla SK ja Valga Käval 1 ees. Eesti meistrid 2020 rannakäsipallis on Enriko Lutsar, Gabriel Haabma, Miikael Laine, Karlis Rehemets ja Andre Hiir. Võistkonna treener on Henri Sillaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles